aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣυνέχεια στη σκανδιναβική δοκιμασία για τον Τζιωρτζή

Συνέχεια στη σκανδιναβική δοκιμασία για τον Τζιωρτζή

Από τη Σουηδία στη Φιλανδία θα βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, προκειμένου να λάβει μέρος στον έβδομο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος SMP F4 NEZ Certified by FIA στο οποίο συμμετέχει με τη ρωσική SMP Racing.

Ο Κύπριος πιλότος θέλει να προσθέσει άλλη μια θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του και όσο το δυνατό πιο πολλούς πόντους, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και πατώντας γερά ενόψει του επόμενου βήματος στην αγωνιστική του καριέρα.

Έφτασε τους 32β

Στο Anderstorp της Σουηδίας ο Βλαδίμηρος σκόραρε οκτώ βαθμούς και με 32β συνολικά προωθήθηκε στη 12η θέση του πρωταθλήματος, όπου μετέχουν 21 οδηγοί. Έχει δέκα βαθμούς λιγότερους από τον Nikita Volegov. Καθώς ένας γύρος δίνει έως και 65β, ο Βλαδίμηρος ελπίζει βαθμολογικά μέχρι και για την 7η θέση, ωστόσο, η 10η θέση που σήμερα κατέχει ο Ισπανός Xavier Lloveras (68β) μοιάζει πιο εφικτός στόχος.

Κι όμως, το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν άρχισε και τόσο καλά. Στον πρώτο γύρο, της πρώτης κούρσας, ο Lloveras έπεσε πάνω στον Τζιωρτζή, με αποτέλεσμα να τεθούν αμφότεροι εκτός μάχης και να ξεκινήσουν από την τελευταία θέση την επόμενη κούρσα. Ο Βλαδίμηρος ήταν έβδομος τόσο στο δεύτερο όσο και στον τρίτο αγώνα, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη φετινή συγκομιδή – η πρώτη ήταν στη Μόσχα, τον Αύγουστο.

Tziortzis - SWE to FIN

«Συμβαίνουν αυτά»

«Είμαι ευχαριστημένος. Εάν έκανα καλύτερη εκκίνηση στον τρίτο αγώνα, ίσως η συγκομιδή να ήταν μεγαλύτερη. Είχα την ατυχία με τη σύγκρουση –πρώτη για φέτος- στον πρώτο αγώνα, όμως αυτά συμβαίνουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό» δηλώνει ο Τζιωρτζής. Ενόψει του επόμενου γύρου σημειώνει πως «είναι μια άγνωστη και δύσκολη –από όσα άκουσα- πίστα, οπότε, τα δοκιμαστικά Πέμπτη και Παρασκευή είναι πολύ σημαντικά».

Την προσπάθεια του Βλαδίμηρου χορηγούν η Eneos Motor Oil, η INTERTAXAUDIT και η ALCO Filters, ενώ τον υποστηρίζουν η Eurofast, το Global College, τα καταστήματα PetroSports, τα επαγγελματικά εργαλεία KS Tools, τα εστιατόρια Akakiko και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

Γεμάτο πρόγραμμα στη Φινλανδία

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι γεμάτο, καθώς την Πέμπτη (8/9) ο Βλαδίμηρος θα συμμετάσχει σε δοκιμές εξέλιξης με την SMP Racing, την επόμενη ημέρα θα γίνουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και το Σαββατοκύριακο δύο προκριματικά και τρεις βαθμολογούμενες κούρσες.

Πεδίο δράσης η πίστα 2.84χλμ του Ahvenisto, στην πόλη Hameelina, μια ώρα βόρεια του Ελσίνκι. Πρόκειται για την πιο μικρή πίστα του πρωταθλήματος η οποία είναι ιδιαιτέρως απαιτητική καθώς υπάρχει υψομετρική διαφορά 32μ, το πλάτος της μεταβάλλεται από τα 17 στα 9 μέτρα ενώ η ευθεία εκκίνησης/ τερματισμού έχει μήκος μόλις 280μ – στο Anderstrop η ευθεία ήταν σχεδόν ένα χιλιόμετρο.

Το ρεκόρ γύρου με 1.13.226 κατέχει ο Marko Nevalainen με αυτοκίνητο Formula 3, αν και ανεπίσημα το ρεκόρ ανήκει στον Keke Rosberg με 1:10.000 το 1984, στη διάρκεια γύρου επίδειξης με τη Williams FW08. Το 2004 με μια Porsche 911 GT3 o Mika Häkkinen σταμάτησε  τα χρονόμετρα στο 1:19.905.

Πρωταθλητής ο Verschoor

Στο μεταξύ, έναν γύρο πριν το τέλος ο Ολλανδός Richard Verschoor κατέκτησε το πρωτάθλημα. Πρόκειται για οδηγό της Red Bull Junior Team από την οποία στο παρελθόν «αποφοίτησαν» οι Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat και Max Verstappen.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://smpf4championship.com και στο www.vladimirostziortzis.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ