aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣούζα η Ferrari: Νικητής ο Φέτελ!

Σούζα η Ferrari: Νικητής ο Φέτελ!

Το αλογάκι της Ferrari πανηγυρίζει σήμερα μια μεγάλη νίκη! Τη δεύτερη στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, στο γκραν-πρι του Μπαχρέιν μετά από εκείνη στο πρώτο της σεζόν στην Αυστραλία.

Ο Σεμπαστιάν Φέτελ είναι ο πιλότος που έδωσε απλόχερα αυτή τη νίκη στην «σκουντερία» τερματίζοντας πρώτος σε έναν αγώνα που δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Λιούις Χάμιλτον ο οποίος έμεινε δεύτερος, με τρίτο τον Μπότας με την άλλη Mercedes.

Ο Μπότας ξεκίνησε από την pole-position τον αγώνα και μπόρεσε να τη διατηρήσει για ένα μέρος του. Αυτό όμως δεν συνέβη με τον Χάμιλτον και τη δεύτερη θέση. Ο Φέτελ τον πέρασε και ο Βρετανός βρέθηκε να παλεύει.

Ο «χορός» των πιτ-στοπ άρχισε στον 10ο γύρο με τον Μάσα να βάζει τη μαλακή γόμα. Στον 11ο μπήκε ο Φέτελ ο οποίος επέλεξε την πιο μαλακή. Έναν γύρο αργότερα ο Σάινθ συγκρούστηκε με τον Στρολ με αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στα πιτ πέρασαν οι δύο Mercedes με τον Μπότας να βάζει τη πολύ μαλακή γόμα στα λάστιχα και ο Χάμιλτον την μαλακή. Ο Βρετανός καθυστέρησε να βγει από τα πιτ για να καθυστερήσει με τη σειρά του τον Ρικιάρντο με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Μετά το πέρασμα των πιτ-στοπ και την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Φέτελ βρέθηκε στην πρώτη θέση να παλεύει με τον Μπότας, ο οποίος μανιωδώς προσπαθούσε να περάσει και πάλι πρώτος. Τα κατάφερε με μεγάλη ευκολία.

Στον 31ο γύρο ο Μπότας πέρασε από τα δεύτερα πιτ και ακολούθησε ο Φέτελ (34ο) και μετά από… ώρα ο Χάμιλτον (42ο). Ο Βρετανός αφού εξέτισε και την ποινή των πέντε δευτερολέπτων βγήκε στην τρίτη θεση.

Από το σημείο αυτό άρχισε την αντεπίθεση του. Πέρασε εύκολα τον Μπότας και προσπάθησε μέχρι το τέλος να κάνει το ίδιο και με τον Γερμανό. Πράγμα το οποίο αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο με αποτέλεσμα τον Φέτελ να πανηγυρίζει τελικά τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ