aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑRosberg για 13 χιλιοστά!

Rosberg για 13 χιλιοστά!

Ήταν μια άκρως συναρπαστική μάχη αυτή για την pole position στην πίστα της Suzuka. Οι βασικοί διεκδικητές ήταν οι συνήθεις… ύποπτοι με τον Lewis Hamilton να είναι ταχύτερος μετά την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών στο Q3 αλλά τον Nico Rosberg να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα στο τέλος για μόλις 13 χιλιοστά!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Έτσι, ο Γερμανός για τρίτη συνεχή χρονιά θα εκκινήσει το ιαπωνικό Grand Prix από την pole position, ελπίζοντας αυτή τη φορά όμως ότι θα μπορέσει να μετουσιώσει αυτό το μικρό πλεονέκτημα που του δίνει η πρώτη θέση στο γκριντ, σε νίκη.

Από την άλλη, για τον Βρετανό τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή η δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα της Suzuka μόνο γουρλίδικη μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς από αυτήν ξεκίνησε το 2014 και το 2015 για να πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη.

Για την ιστορία, αυτή ήταν η 30η pole του Rosberg στη Formula 1 και η 8η στο φετινό Πρωτάθλημα.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο της διαδικασίας σημείωσε ο Kimi Raikkonen που το 2005 έχει κάνει τον αγώνα της ζωής του στη Suzuka, με τον Sebastian Vettel να ακολουθεί. Ωστόσο, ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη θέση, λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε στη Μαλαισία.

Großer Preis von Japan 2016, Samstag

Κερδισμένοι από την ποινή του Vettel βγαίνουν οι πιλότοι της Red Bull που θα κερδίσουν από μία θέση στο γκριντ, με τον Verstappen που ήταν πέμπτος, να προωθείται στην τέταρτη θέση και τον Ricciardo να ανεβαίνει στην πέμπτη (σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο). Κερδισμένος και ο Sergio Perez της Force India που ήταν έβδομος στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο θα ξεκινήσει από την έκτη θέση.

Για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της η Haas είδε και τους δύο πιλότους της να μπαίνουν στο Q3 με τον Romain Grosjean να είναι όγδοος και τον Esteban Gutierrez να κλείνει τη δεκάδα. Ανάμεσά τους θα βρεθεί ο Nico Hulkenberg με τη δεύτερη Force India.

Ήταν μια απογοητευτική διαδικασία για την Williams που είδε τους πιλότους της να αποκλείονται στο Q2 (11ος ο Bottas – 12ος ο Massa), ενώ σε ρηχά νερά και μάλιστα σε ένα GP ιδιαίτερα σημαντικό για την ίδια και τον βασικό της συνεργάτη, τη Honda, κινήθηκε η McLaren, με τον Fernando Alonso να είναι μόλις 15ος και τον Jenson Button να αρκείται στη 17η θέση.

Πολύ μικρές διαφορές

Ένα άκρως εντυπωσιακό στοιχεία είναι οι διαφορές μεταξύ team mates της πρώτης δεκάδας με εξαίρεση αυτούς της Haas.

Η μάχη της pole μεταξύ Rosberg – Hamilton κρίθηκε στα 13 χιλιοστά, ο Raikkonen ήταν 79 χιλιοστά ταχύτερος του Vettel, η διαφορά ανάμεσα στους πιλότους της Red Bull ήταν 62 χιλιοστά, ενώ στη Force India ο Perez ήταν κατά 0.181” ταχύτερος του Hulkenberg.

Σημειώστε δε ότι Perez και Grosjean “κατάφεραν” να σημειώσουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο Q3!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ