aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑRallycross: Νίκη του Bakkerud στον αγώνα της πατρίδας του

Rallycross: Νίκη του Bakkerud στον αγώνα της πατρίδας του

Ο Νορβηγός Andreas Bakkerud ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα της Νορβηγίας γράφοντας ταυτόχρονα ένα απίστευτο ρεκόρ, μιας και έγινε ο πρώτος οδηγός του θεσμού που κερδίζει κυριολεκτικά όλους τους αγώνες σε μια συνάντηση.

Κέρδισε τους τέσσερεις προκριματικούς γύρους, τον ημιτελικό αλλά και τον τελικό.  Δεύτερος, πίσω από τον άπιαστο Bakkerud, ήταν ο Σουηδός Timmy Hansen ενώ ο συμπατριώτης του Mattias Ekstrom ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Ekstrom παραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος μετά από πέντε γύρους, πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Petter Solberg.

Ο Bakkerud, που οδηγά ένα Ford Focus RS RX Supercar μαζί με τον Ken Block στην ομάδα Hoonigan Racing Division World RX, κατάφερε να μαζέψει τους 16 βαθμούς από τα προκριματικά ενώ τους έκανε όλους μαζί 30, μιας και οδήγησε ταχύτερα από όλους μέχρι και την νίκη του γύρου.

Το καταπληκτικό αυτό αποτέλεσμα τον έφερε μέχρι και την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα World RallyCross της FIA, δυο βαθμούς μόλις μακριά από τους Kristoffersson και Loeb που μοιράζονται για την ώρα την τρίτη θέση.

«Το να κερδίσω τον αγώνα της πατρίδας μου ήταν το ομορφότερο αίσθημα στον κόσμο. Ζω ένα όνειρο», δήλωσε χαμογελώντας ο 24χρονος Bakkerud. Ο δεύτερος του αγώνα Hansen πήγε πρώτος να συγχαρεί τον νικητή. «Ο Andreas έκανε εκπληκτική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο, με μια μεγάλη νίκη μπροστά από τους συμπατριώτες του. Του αξίζουν όλοι οι έπαινοι για αυτό που κατάφερε να κάνει», δήλωσε ο 22χρονος οδηγός της ομάδας Team Peugeot-Hansen.

Ο τρίτος Ekstrom πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε δύσκολα τον αγώνα μετά από λανθασμένες επιλογές ελαστικών, μιας και έπρεπε να έχουμε το ίδιο σετ για το Q2. Ο ρυθμός του Timur ήταν εξωπραγματικός στα ημιτελικά και μπορώ να πω ότι έμαθα και κάτι από αυτόν στον αγώνα μέχρι που είχε ο ίδιος ένα κλατάρισμα». Ο πρωταθλητής Petter Solberg τερμάτισε τέταρτος μετά που ξεκίνησε στην τελευταία θέση στον τελικό.

Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Γαλλος Sebastien Loeb με την ομάδα Team Peugeot-Hansen και το Peugeot 208 WRX Supercar. Ο Ρώσος Timur Timerzyanov της ομάδας World RX Team Austria έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή κερδίζοντας το βραβείο Monster Energy Super Charge αλλά ένα κλατάρισμα τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού.

Ο οδηγός της Volkswagen RX Sweden, Johan Kristoffersson τερμάτισε στην έβδομη θέση με το Polo RX Supercar. Ο Λετονός Janis Baumanis ήταν όγδοος, και θα μπορούσε να λάμβανε μέρος στον τελικό αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Focus του στον ημιτελικό.

Ο Φινλανδός Topi Heikkinen τερμάτισε ένατος, εδραιώνοντας την ομάδα EKS RX στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Robin Larsson έκλεισε την δεκάδα με το ιδιωτικό του Audi.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ