aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑRally Azores - 1ος γύρος: Νίκη του Magalhães στην πρεμιέρα του ΕRC

Rally Azores – 1ος γύρος: Νίκη του Magalhães στην πρεμιέρα του ΕRC

O Bruno Magalhães κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά στην καριέρα του στο Azores Airlines Rallye μετά από ένα δραματικό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Με βάση το μεγαλύτερο νησί του Ατλαντικού το São Miguel, διεξήχθη το 52ο Azores Airlines Rallye που ήταν γεμάτο δράση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τα δράματα άρχισαν, πρώτα για τον πρωταθλητή των τελευταίων δύο χρόνων στο ERC Kajetan Kajetanowicz, ενώ μακριά από αυτά δεν έμεινε ούτε ο τοπικός ήρωας Ricardo Moura. Ο Alexey Lukyanuk κρατούσε άνετα την πρώτη θέση, με τον Bruno Magalhães να ακολουθεί στη δεύτερη θέση παρόλο που δεν είχε αγώνα στο χώμα τους προηγούμενους 18 μήνες.

Με ελάχιστη εμπειρία στο Skoda Fabia R5, κρατήθηκε μακριά από δράματα, και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα όταν ο Lukyanuk χτύπησε σε έναν βράχο στο απογευματινό loop του Σαββάτου με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Με τη νίκη του αυτή ο Magalhães προσθέτει στις νίκες που πέτυχε το 2008 και το 2010 στον συγκεκριμένο αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός Griebel με Skoda Fabia R5 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ιρλανδός Josh Moffett με Ford Fiesta R5.

Κάνοντας χρήση του κανονισμού rally 2 μετά το ατύχημα που είχε την πρώτη μέρα ο Kajetanowicz τερμάτισε τελικά 27ος, παίρνοντας όμως έξι βαθμούς λόγω του ότι ήταν ο ταχύτερος οδηγός της δεύτερης μέρας. Το ERC Junior έχει χωριστεί σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες για το 2017 με βάση την ηλικία του οδηγού και την απόδοση του αυτοκινήτου.

Ο Βρετανός Chris Ingram κέρδισε το ERC Junior Under 27, κατηγορία για τους οδηγούς που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1990, ο οποίος αγωνίστηκε με αυτοκίνητο R2. Κατάφερε να φτάσει στην νίκη μετά από μια συναρπαστική μάχη με τον ομόσταυλό του στην Opel Jari Huttunen, του οποίου η προσπάθεια τελείωσε άδοξα καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει 200 μέτρα πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής.

Ο Γερμανός Griebel, πρωταθλητής του ERC Junior το 2016, βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας ERC Junior Under 28 για οδηγούς που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1989. Ο δεύτερος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι θα είναι το ράλι Ισπανίας που θα διεξαχθεί από τις 4–6 Μαΐου. Όπως είναι γνωστό το Ράλι Κύπρος θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο της φετινής σεζόν και θα διεξαχθεί από τις 16–18 Ιουνίου.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Bruno MAGALHAES Portugal 38
2. Marijan GRIEBEL Germany 26
3. Josh MOFFETT Ireland 20
4. José Maria LOPEZ Spain 16
5. Nicolay GRYAZIN Latvia 14
6. Pedro MEIRELES Portugal 9
7. Ralfs SIRMACIS Latvia 8
8. Alexey LUKYANUK Russian Fed 7
9. Kajetan KAJETANOWICZ Poland 6
10. Joao Barros Portugal 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ