aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΡάλι: Νίκη για τον Sirmacis, τίτλος για τον Kajetanowicz

Ράλι: Νίκη για τον Sirmacis, τίτλος για τον Kajetanowicz

Ο Ralfs Sirmacis σημείωσε την τρίτη του φετινή νίκη πραγματοποιώντας ακόμη μια συγκλονιστική εμφάνιση στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Αυτό έγινε στο χωμάτινο αγώνα της πατρίδας του, στη Λετονία, την στιγμή που ο Kajetan Kajetanowicz εξασφάλισε το δεύτερο σερί τίτλο του.

Ο Sirmacis έκανε μια τρομερή εμφάνιση κερδίζοντας όλες της χωμάτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ο Λετονός οδηγός τερμάτισε τον αγώνα πάνω από ένα λεπτό μακριά από τον ανταγωνισμό, έχοντας στο πλευρό του τον συνοδηγό του Arturs Šimins κέρδισαν τις 11 από τις 13 ειδικές διαδρομές του αγώνα με εξαίρεση δύο μικρές ειδικές το βράδυ του Σαββάτου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 22χρονος Λετονός είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει πάνω από μία φορά στη φετινή σεζόν. Έχει σε πετύχει τρεις νίκες σε πέντε αγώνες φέτος,  καθώς μεταπήδησε νωρίτερα μέσα στην χρονιά  από το Πρωτάθλημα Εφήβων του ERC στην ομάδα της ŠKODA Βαλτικής Motorsport υποστηριζόμενος από την MICHELIN.

2nd-lukyanuk-alexeyΑμέσως μετά τον τερματισμό ο νικητής δήλωσε: «Είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα, παραλίγο και θα είχα έξοδο  δύο στροφές πριν τον τερματισμό! Η πρώτη θέση είναι καταπληκτική στο ράλι της πατρίδας μας», δήλωσε ο Sirmacis, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να επιστρέψει για πλήρη εμπλοκή την επόμενη σεζόν στο ERC, με στόχο τον τίτλο του πρωταθλητής.

Μια τέταρτη θέση στη Λετονία ήταν αρκετή για Kajetanowicz ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία την υπεράσπιση του τίτλου του στο τιμόνι του LOTOS Rally Team Ford Fiesta R5, εφοδιασμένο με ελαστικά Pirelli.

3rd-slim-plangiΟ ίδιος στη συνέχεια δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό». “Νομίζω ότι έχω την καλύτερη ομάδα στον κόσμο και είμαι χαρούμενος που επαναλάβαμε και πάλι αυτή την επιτυχία. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτή τη στιγμή. Είχαμε πολλά προβλήματα φέτος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου και τους οπαδούς μου, είναι όλοι τους υπέροχοι».

Ο Alexey Lukyanuk ήταν ο αυτός που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer Evolution X αντί για το συνηθισμένο του Ford Fiesta R5. Η ταχύτητα του Sirmacis σε συνδυασμό με ορισμένα λάθη το Σάββατο τον εμπόδισαν από το να επαναλάβει την νίκη που πήρε με το ίδιο αυτοκίνητο στην Εσθονία το 2015.

Ο Alexey Lukyanuk συνεχίζει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μπροστά από τον Sirmacis και ενώ απομένει μόλις ένας γύρος για το τέλος του πρωταθλήματος, δεν είναι άλλος από τον εθνικό μας αγώνα το CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος. Ο Lukyanuk κέρδισε επίσης τη νίκη στην κατηγορία ERC2, μπροστά από το Mitsubishi του Siim Plangi, ο οποίος για δεύτερη σερί χρονιά τερματίζει στο βάθρο στον συγκεκριμένο αγώνα.

4th-kajetanowicz-kajetanΟ Λετονός Raimonds Kisiels τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τους Māris Neikšāns, Martin Švilis, Tomasz Kasperczyk, Dávid Botka και Vytautas Švedas που συμπλήρωσαν την δεκάδα. Τελευταίος αγώνας του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC είναι το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7-9 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ