aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρώτη νίκη για Μπότας!

Πρώτη νίκη για Μπότας!

Ο Βαλτέρι Μπότας θριάμβευσε στο Γκραν Πρι του Σότσι και κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Formula 1. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes, έκανε εκπληκτική εκκίνηση, καθώς «πετάχτηκε» από την τρίτη θέση στην πρώτη και δεν την εγκατέλειψε ποτέ με εξαίρεση το ένα pit stop που πραγματοποίησε, παρά την πίεση του Φέτελ στους τελευταίους γύρους.

Ο συμπατριώτης του Μπότας Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον ομόσταυλό του της Ferrari, ενώ η έτερη Μercedes του Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Για άλλον έναν αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο δεν κατάφερε να τερματίσει, αποχωρώντας με την ΜcLaren πριν καν την εκκίνηση λόγω προβλήματος, ενώ εγκατέλειψαν και οι Γκροσζάν (Haas) και Πάλμερ (Renault) που συγκρούστηκαν στον πρώτο γύρο.

Ο Φέτελ, επέκτεινε την διαφορά του στην βαθμολογία οδηγών με 86 πόντους έναντι 73 του Χάμιλτον, με τον Μπότας τρίτο στους 63 και τον Ραϊκόνεν τέταρτο με 49. Στην βαθμολογία των κατασκευαστών, η Mercedes προηγείται με μόλις έναν πόντο της Ferrari.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ