aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ Ralfs Sirmacis θριαμβεύει στην Εσθονία

Ο Ralfs Sirmacis θριαμβεύει στην Εσθονία

Ο Ralfs Sirmacis έγινε ο πρώτος οδηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2016 που κατάφερε να στεφθεί νικητής σε δυο αγώνες του φετινού ημερολογίου Και αυτό ύστερα από τη δραματική εξέλιξη του Ράλι Εσθονίας μόλις προτελευταία ειδική διαδρομή. Ο αγώνας από το πρώτο δευτερόλεπτο είχε έναν πρωταγωνιστή, τον Alexey Lukyanuk.

Ο Ρώσος μπήκε στην τελευταία μέρα με άνετη διαφορά από τους αντιπάλους του κερδίζοντας τέσσερεις ειδικές. Η διαφορά του από τον Sirmacis είχε ανοίξει στα 28.2  δευτερόλεπτα, δύο ειδικές διαδρομές πριν τον τερματισμό. Στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής Vissi, ένα κακό άλμα ήταν αρκετό να χαλάσει ολόκληρο τον αγώνα του Ρώσου, το αυτοκίνητο του οποίου προσγειώθηκε άσχημα και μετά από επαφή με δέντρο κατέστρεψε την ανάρτηση χάνοντας τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Λετονός Sirmacis άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα, οδηγώντας αλάνθαστα μέχρι τον τερματισμό με διαφορά 1 λεπτό και 34.5 δεύτερα από το δεύτερο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες με το Škoda Fabia R5 της ομάδας Sports Racing Technologies. Στο πλάι του αυτή τη φορά, ο Sirmacis δεν είχε τον Arturs Šimins λόγω ίωσης. Συνοδηγός του στην νίκη αυτή ήταν ο Māris Kulšs. Ο Λετονός κερδίζει τον αγώνα στην Εσθονία ένα χρόνο μετά που κέρδισε τον ίδιο αγώνα στην κατηγορία ERC Junior.

Ο πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz της LOTOS Rally Team έφερε το Fiesta R5 στη δεύτερη θέση μετά από ένα δύσκολο αγώνα μιας και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο τέλος της πρώτης  μέρας. Πριν εγκαταλείψει ο  Lukyanuk, ο Πολωνός πρωταθλητής γνώριζε πως αν κέρδιζε ο Ρώσος, η διαφορά των δυο θα μειωνόταν στον ένα βαθμό ωστόσο έτσι όπως τα έφερε η μοίρα τα πάντα άλλαξαν.

Η απόσταση των δυο τώρα είναι στους 37 βαθμούς μετά από την εγκατάλειψη του Lukyanuk και ο Kajetanowicz θα ξεκινήσει με την καταλληλότερη ψυχολογία τον αγώνα της πατρίδας του. Το Rally Rzeszow της Πολωνίας θα διεξαχθεί  στις 4-6 Αυγούστου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Kajetan Kajetanowicz (POL) 121
2.Alexey Lukyanuk (RUS) 84
3.Ralfs Sirmacis (LVA) 79
4.Craig Breen (IRL) 38
5.Freddy Loix (BEL) 38
5.Ricardo Moura (PRT) 37

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ