aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ κορυφαίος αναβάτης έτσι… απαντάει (video)

Ο κορυφαίος αναβάτης έτσι… απαντάει (video)

Ήταν, περίεργο πράγμα γι’ αυτόν, στο… περιθώριο σ’ αυτό το grand prix: άπαντες ασχολούνταν με τον τραυματισμό του «γηπεδούχου» Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει μέρος στον αγώνα, με αποτέλεσμα να βυθίσει τους πάντες σε δίτροχη θλίψη. Χθες, τα φώτα στράφηκαν προς τον Βινιάλες, ο οποίος πήρε μια σχεδόν «ανέλπιστη» pole position για λογαριασμό της Yamaha, ενώ ο Ιταλός Αντρέα Ντοβιτσιόζο φιγουράριζε δεύτερος και πήγαινε γι’ ακόμα μία… σούβλα με την Ducati του.

Σήμερα την ώρα του αγώνα στο- βρεγμένο μέχρι λίμνης στην αρχή- Μισάνο, όμως, ο Μαρκ Μάρκεθ ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ποιο είναι το αφεντικό: με πανέξυπνη στρατηγική και ορισμένα επικά «σωσίματα» πάνω στη Honda του, ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στις νίκες και, ταυτόχρονα, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, χρειάστηκε ο Χόρχε Λορένθο να βγάλει εντέχνως τα μάτια του: μ’ εξαιρετική εκκίνηση πετάχτηκε μπροστά και οδήγησε με διαφορά που προσέγγιζε τα 2 δευτερόλεπτα τους πρώτους 6 γύρους, όμως όντας στην πρωτοπορία έπεσε και άνοιξε το δρόμο στους υπόλοιπους.

Ο Πετρούτσι, γνωστός για την ικανότητά του στις μικτές και βρόχινες καταστάσεις, έφτασε δια περιπάτου μπροστά, όπου και έμεινε για όλους τους υπόλοιπους γύρους, πριν του σκαρώσει ένα μεγαλοπρεπές πέρασμα ο Μάρκεθ στον τελευταίο και του «κλέψει» τη νίκη. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο αναβάτης της Pramac Ducati πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, τερματίζοντας δεύτερος.

Τρίτος ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που έκανε ένα grand prix με μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά, αδυνατώντας ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό των 2 πρώτων. Ανέβηκε, όμως, στο βάθρο και μείωσε όσο μπορούσε τη ζημιά από τον Μάρκεθ.

Βινιάλες (μετρίως μέτριος στις χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα), Πίρο, Μίλερ, Ρέντινγκ, Ρινς, Φόλγκερ και Σμιθ συμπλήρωσαν την πρώτη 10αδα, από την οποία απουσίαζε ο Ντάνι Πεντρόσα που λόγω του μικρού του βάρους δεν μπόρεσε ποτέ να ζεστάνει τα ελαστικά του στον βρόχινο αγώνα και έχασε και δείχνει να χάνει και τις τελευταίες του (μαθηματικές) ελπίδες για τον τίτλο.

Μάρκεθ, λοιπόν. Ο Ισπανός ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Ντοβιτσιόζο, ωστόσο προηγείται γιατί έχει περισσότερες δεύτερες θέσεις. Άραγε- και με δεδομένο πως η Yamaha πάει από το κακό στο χειρότερο- θα αντέξει μέχρι τέλους ο «Ντόβι» και θα κάνει την έκπληξη ή θα γίνει το προφανές; Να πάει, δηλαδή, και το φετινό στέμμα στα χέρια του Μαρκ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ