aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ Kajetanowicz κερδίζει τον αγώνα της πατρίδας του

Ο Kajetanowicz κερδίζει τον αγώνα της πατρίδας του

Ο πρωταθλητής του ERC Kajetan Kajetanowicz κατέκτησε την πρώτη του νίκη για φέτος, και μάλιστα εντός έδρας στο Rally Rzeszow. Η LOTOS Rally Team και ο περσινός πρωταθλητής έδωσαν ένα ρεσιτάλ ράλι στο σπίτι τους, με τον Kajetanowicz να αρπάζει την πρωτοπορία του Πολωνικού αγώνα (που για πρώτη φορά είναι μέρος του ημερολογίου του ERC!) επάνω στην άσφαλτο και απλά να οδηγεί αλάνθαστα μέχρι την νίκη με το Ford Fiesta R5 του.

Ο Πολωνός έχασε χρόνο στην πρώτη ειδική της Παρασκευής όταν αναγκάστηκε να χάσει χρόνο μετά από σπινάρισμα που αντιμετώπισε άλλο πλήρωμα μπροστά του, κρατώντας τον στάσιμό μέχρι να το επαναφέρουν στην άσφαλτο.

Οι αγωνοδίκες διόρθωσαν τον χρόνο του ανάλογα, και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε πίσω ο πρωταθλητής, ανοίγοντας διαφορά 30 δευτερολέπτων από τον Γάλλο άσσο της ασφάλτου, Bryan Bouffier (που κέρδισε αυτό τον αγώνα τέσσερις φορές!). Το Σάββατο (13/08) ο Kajetanowicz  άνοιξε ακόμη 18 δευτερόλεπτα την διαφορά, κερδίζοντας τον αγώνα με διαφορά 48 δευτερολέτπων μπροστά από τον Γάλλο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που ένα πλήρωμα μάζεψε όλους τους πιθανούς βαθμούς που προσφέρει ένα σαββατοκύριακο του ERC, και πλέον ο Πολωνός είναι 76 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Alexey Lukyanuk.

«Είμαι ευτυχισμένος που κερδίζω εδώ» δήλωσε ο Kajetanowicz, με συνοδηγό τον Jarek Baran. «Πίεσα από το πρώτο δευτερόλεπτο, αναγκαστικά, γιατί ο Bryan είναι μετρ της ασφάλτου. Το να κερδίσω ενάντια του είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ήταν το τέλειο σαββατοκύριακο. Κερδίσαμε πολλές ειδικές και πήραμε όλους τους πιθανούς βαθμούς».

Ο Bouffier, οδηγώντας μια Citroen DS3 R5 υπό την καθοδήγηση και προετοιμασία της ομάδας Gemini Clinic Rally, ήθελε μια κόντρα μέχρι τέλους. Παρόλα αυτά, ένα σπινάρισμα την Παρασκευή του κόστισε 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν έφτανε αυτό, το πλήρωμα αντιμετώπισε πρόβλημα με στα ψυκτικά του αυτοκινήτου τα οποία διόρθωσε προσωρινά ο συνοδηγός του, Xavier Panseri, με μία τσίχλα για να φέρουν το αυτοκίνητο στον τερματισμό.

Τρίτος στην Πολωνία τερμάτισε ο Grzegorz Grzyb, και προηγείται στο Πολωνικό πρωτάθλημα (κέρδισε και δύο φορές τον αγώνα στην Πολωνία στο παρελθόν). Επόμενος σταθμός για το ERC είναι η Τσεχία και το Barum Czech Rally Zlin, στις 26-28 Αυγούστου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Kajetan Kajetanowicz (POL) 160
2. Alexey Lukyanuk (RUS) 84
3. Ralfs Sirmacis (LVA) 79
4. Craig Breen (IRL) 38
5. Freddy Loix (BEL) 38
6. Raul Jeets (EST) 38
7. Jaroslav Koltun (POL) 38
8. Ricardo Moura (PRT) 37
9. Bryan Bouffier (FRA) 37
10. Wojciech Chuchala (POL) 34

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ