aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΝικητής ο Ντοβιτσιόζο με 1-2 για την Ducati

Νικητής ο Ντοβιτσιόζο με 1-2 για την Ducati

Η έκτη νίκη του «Ντόβι» για το 2017 και το πρώτο 1-2 της Ducati εδώ και δέκα χρόνια, (το 2007 στο Phillip Island με τους Κέισι Στόνερ και Λόρις Καπιρόσι) έφερε την ανατροπή. Έτσι για τέταρτη φορά (στα MotoGP) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα (στη Βαλένθια). Στην Ισπανία ο πρώτος στη βαθμολογία Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda) ακόμη και αν τερματίσει 11ος κερδίζει τον τέταρτο τίτλο του τα τελευταία πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

Ο αγώνας στην Sepang ξεκίνησε με βροχή, η οποία και σταμάτησε κατά τη διάρκεια των 20 γύρων, με την πίστα να στεγνώνει, αλλά όχι αρκετά ώστε οι αναβάτεες να αλλάξουν ελαστικά και set up στις μοτοσυκλέτες τους.

Ο Poleman Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) έχασε θέσεις στην εκκίνηση, έμεινε πέμπτος, θέση την οποία κράτησε ως τον τρερματισμό. Με ήρεμο ρυθμό ξεκίνησε ο «Ντόβι» και σύντομα, μαζί με τους Χόρχε Λορένθο (Ducati) Γιόχαν Ζάρκο (Tech3 Yamaha) και Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda) ξεχώρισαν.

Ο Ζάρκο είχε μαλακό πίσω ελαστικό,εκμεταλλεύτηκε το καλό κράτημα και τέθηκε αμέσως επικεφαλής του αγώνα. Όμως η γόμα δεν άντεξε και οι δύο της Ducati πέρασαν μπροστά με πρώτο τον Λορένθο. Ωστόσο 4 γύρους πριν το τέλος ο Ισπανός γλίστρησε άνοιξε την τροχιά του και ο «Ντόβι» βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει. Βέβαια πολλοί είπαν πως το γλίστρημα ήταν επιτηδευμένο και είχαν δοθεί εντολές στους αναβάτες της Ducati.Από εκεί και πέρα ο Λορένθο δεν πίεσε και ο Ιταλός πήρε τη νίκη που τον κρατά στη μάχη για τον τίτλο.

Πίσω τους ο Γιόχαν Ζάρκο έκανε εξαιρετικό αγώνα και προβλημάτισε την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.O 27χρονος Γάλλος κατέκτησε το δεύτερο podium της καριέρας του και μαζί εξασφάλισε και τον τίτλο του καλύτερου rookie.

Ο Μαρκέθ ήταν τέταρτος και κυνηγούσε τον Ζάρκο, όμως ένα γλίστρημα τον έκανε να τρομάξει και να μειώσει τον ρυθμό του. Πολύ πίσω, περίπου 12,5’’ από τον συναθλητή του, ο Ντάνι Πεντρόζα τερμάτισε πέμπτος κάνοντας μοναχικό αγώνα. Έκτος ήταν ο Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati).

Ο Ιταλός αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα, έχασε το γύρο προθέρμανσης και χρειάστηκε να ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Πολύ πίσω ήταν οι αναβάτες της Movistar Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι (έκτος) και Μάβερικ Βινιάλες (ένατος).

Τα αποτελέσματα 

  1. Αντρέα Ντοβιζιόσο (Ducati) 44:51,497”
  2. Χόρχε Λορένθο (Ducati) +0,743”
  3. Γιόχαν Ζάρκο (Tech3 Yamaha) +9,738”
  4. Μαρκ Μαρκέθ (Repsol Honda) +17,763”
  5. Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) +29,144”
  6. Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati) +30,380”
  7. Βαλεντίνο Ρόσι (Movistar Yamaha) +30,769”
  8. Ζακ Μίλερ (MVDS Honda) +35,238”
  9. Μάβερικ Βινιάλες (Movistar Yamaha) +38,053”
  10. Πολ Εσπαργκαρό (KTM) +39,847”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ