aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP, Ταϊλάνδη: Νικητής ο «μάγος της βροχής» Ολιβέιρα

MotoGP, Ταϊλάνδη: Νικητής ο «μάγος της βροχής» Ολιβέιρα

Το GP Ταϊλάνδης ήταν ένας αγώνας που έφτασε πολύ κοντά στο να μην ξεκινήσει λόγω καιρού αλλά τελικά μάς έδωσε έναν πολύ ωραίο αγώνα, τον οποίο κέρδισε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ. Ο Πορτογάλος είναι σπεσιαλίστας στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αναβάτες στην Μπουριράμ και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος. Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati συμπλήρωσε τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, με τον Τζακ Μίλερ στη 2η και τον Πέκο Μπανάια στην 3η θέση. Ο Φάμπιο Κουαραραρό της Yamaha τερμάτισε στη 17η θέση και δεν βαθμολογήθηκε, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά του από τον Μπανάια στη βαθμολογία έπεσε στους μόλις 2 βαθμούς.

Εκκίνηση

Ο αγώνας στην πίστα Τσανγκ ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έκανε αδύνατη τη διεξαγωγή του. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι Ducati έκαναν την παραδοσιακά πολύ δυνατή τους εκκίνηση, με τον Μάρκο Μπεζέκι να κρατάει την πρώτη θέση και τους Πέκο Μπανάια, Τζακ Μίλερ και Χόρχε Μαρτίν να ακολουθούν. Ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε επίσης πολύ καλή εκκίνηση και ανέβηκε στοην 5η θέση.

Αντίθετα, καταστροφικός ήταν ο πρώτος γύρος για τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος της Yamaha παρότι ξεκίνησε από την 4η θέση, στο ξεκίνημα του αγώνα «στριμώχτηκε» και βρέθηκε πάνω κερμπ, χάνοντας πρόσφυση και πολλές θέσεις, πέφτοντας πάρα πολύ πίσω, στη 17η. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ είναι πάντα πολύ καλός στο βρεγμένο και συνεχώς ανέβαινε θέσεις, φτάνοντας μέχρι την 4η, αφού πέρασε τους Μαρτίν και Μάρκεθ.

Ο Μίλερ στην κορυφή

Ο Μπεζέκι στην πρώτη στροφή είχε βγει εκτός πίστας για να αποφύγει επαφές με άλλους αναβάτες και επέστρεψε στην πρώτη θέση. Από τη Διεύθυνση αγώνα όμως πήρε εντολή να δώσει πίσω μία θέση. Έτσι, ο Ιταλός έκλεισε το γκάζι και άφησε τον Μίλερ να τον περάσει.

Ο Ολιβέιρα όμως είχε πάρει φόρα και περνώντας διαδοχικά τους Μπανάια και Μπεζέκι ανέβηκε στη 2η θέση. Ο Μπεζέκι μάλιστα είδε και τον Μπανάια να τον περνάει και να τον ρίχνει στην 4η θέση, την οποία έχασε λίγο αργότερα από τον Μαρκ Μάρκεθ.

Όσον αφορά τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, ο Μπανάια βρισκόταν στην καλύτερη θέση, την 3η. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν αρκετά πιο πίσω, στη 10η θέση και δέχτηκε και ποινή long lap για μια σύγκρουση που είχε στην εκκίνηση με τον Μπραντ Μπίντερ. Από το κακό στο χειρότερο πήγαινε ο αγώνας του Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος όχι απλώς δεν κέρδιζε θέσεις αλλά έπεφτε όλο και πιο πίσω, καθώς τον πέρασαν και ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia ο Πολ Εσπαργκαρό με τη Honda και ο Καλ Κράτσλοου με τη δορυφορική Yamaha.

Μάχη για δύο

Ο Τζακ Μίλερ και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα άρχισαν να ξεφεύγουν στις δύο πρώτες θέσεις και έδειχναν ότι η νίκη θα κρινόταν ανάμεσά τους. Ο πορτογάλος της ΚΤΜ έκανε αγώνα αναμονής, καθώς έμενε σε σταθερή απόσταση πίσω από τον Αυστραλό της Ducati και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή του. Ο Μπανάια έμενε τρίτος ενώ ακολουθούσαν τα αδέλφια Μάρκεθ, με τον Μαρκ μπροστά από τον εντυπωσιακό στο βρεγμένο Άλεξ.

Καθώς η βροχή είχε σταματήσει, η πίστα άρχιζε σιγά-σιγά να στεγνώνει και οι χρόνοι να πέφτουν. Σε αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ήταν ο Ζοάν Ζαρκό που ανέβασε το ρυθμό του και άρχισε να κερδίζει θέσεις. Ήταν όμως και η ευκαιρία του Μιγκέλ Ολιβέιρα να περάσει τελικά τον Τζακ Μίλερ και να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Οι συνθήκες ευνοούσαν και τον Μαρκ Μάρκεθ, που πλησίαζε όλο και περισσότερο τον Μπανάια και έβλεπε μια θέση στο βάθρο.

Τυφώνας Ζαρκό

Πλησιάζοντας προς το τέλος του αγώνα, ο εκπληκτικός Ζαρκό έφτασε πίσω από τον Μάρκεθ, που δεν μπορούσε να περάσει τον Μπανάια. Ο Γάλλος είχε τρομερό ρυθμό, με διαφορά τον καλύτερο από όλους στην πίστα, και πέρασε τον Ισπανό για να πάρει την 4η θέση και αμέσως άρχισε να απειλεί τον Ιταλό της Ducati. Πιο μπροστά, ο Ολιβέιρα είχε φτιάξει μια διαφορά της τάξης του ενός δευτερολέπτου από τον Μίλερ.

Φτάνοντας πίσω από τον Μπανάια, ο Ζαρκό είχε να συνυπολογίσει το γεγονός ότι ο Ιταλός διεκδικούσε το πρωτάθλημα για την Ducati, για την οποία οδηγούσε και ο ίδιος. Έτσι, μείωσε κατά πολύ την επιθετικότητά του και δεν έκανε προσπάθεια να περάσει, παρότι ξεκάθαρα είχε την ταχύτητα να το κάνει.

Ο Τζακ Μίλερ έκανε την τελευταία του προσπάθεια να απειλήσει τον Ολιβέιρα στους δύο τελευταίους γύρους αλλά ο Πορτογάλος δεν ένιωσε ιδιαίτερη απειλή και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού για να πανηγυρίσει τη 2η φετινή του νίκη. Ο Μίλερ ήταν 2ος και ο Πέκο Μπανάια τερμάτισε στην 3η θέση. Ο Ζοάν Ζαρκό ακολούθησε στην 4η και ο Μαρκ Μάρκεθ στην 5η θέση. Ο Κουαρταραρό τερμάτισε 17ος.

Ο επόμενος αγώνας είναι το GP Αυστραλίας σε δύο εβδομάδες.

Αποτελέσματα

Thai Race

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ