aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Ο Ντοβιζιόσο κέρδισε τον Μάρκεθ

MotoGP Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Ο Ντοβιζιόσο κέρδισε τον Μάρκεθ

Μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο για τους Αντρέα Ντοβιζιόσο της Ducati (νικητής) και τον Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda (δεύτερος). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati). Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή του νίκη, που τον φέρνει δεύτερο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μόλις 11 βαθμούς πίσω από τον Μαρκ Μαρκέθ.

Μία από τις καλύτερες αναμετρήσεις έγιναν στην πίστα Μοντέγκι στην Ιαπωνία. Οι Αντρέα Ντοβιζιόσο και τον Μαρκ Μάρκεθ πάλεψαν για τη νίκη και τον τίτλο μέχρι το τέλος. Παρά το ότι τα πίσω ελαστικά και των δύο ήταν σχεδόν κατεστραμμένα συνέχιζαν να παλεύουν για τη νίκη.

Ο Μάρκεθ έκανε το λάθος και γλίστρησε στην όγδοη στροφή, δεν έπεσε, αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέα Ντοβιζιόσο να επιτεθεί και να κερδίσει. Η δεύτερη θέση του αναβάτη της Repsol Honda ήταν το όγδοο podium στους εννέα τελευταίους αγώνες. Τρίτος τερμάτισε (το πέμπτο podium της καριέρας του) ο Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati). Ο Ιταλός επέλεξε να αγωνιστεί με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, το οποίο είχε φθορά στη μέση και δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει τη νίκη.

Την καλύτερη του εμφάνιση έκανε με την ομάδα της Suzuki ο Αντρέα Ιανόνε. Ο Ιταλός πήρε την τέταρτη θέση. Αντίθετα  ο Χόρχε Λορένθο δεν κράτησε την παράδοση που τον θέλει νικητή (ή μέσα στους πρώτους) και τερμάτισε έκτος.

Απογοήτευση για τον Γιόχαν Ζάρκο (Tech 3 Yamaha) που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την pole position. Απογοήτευση και για τον Βαλεντίνο Ρόσι που δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα και είχε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Μοτέγκι, χάνοντας τις ελπίδες του για τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ