aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Σιγκαπούρης (FP3): Rosberg με βραχεία κεφαλή

GP Σιγκαπούρης (FP3): Rosberg με βραχεία κεφαλή

Μπροστά έστω και οριακά έκλεισε την τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για το Grand Prix Σιγκαπούρης ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός που θα προσπαθήσει να ανακτήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία, ήταν ταχύτερος όλων στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι.

Η Σιγκαπούρη υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 36, πιο χαμηλά σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα, λόγω της συννεφιάς που υπήρχε όλη μέρα. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην ωριαία διαδικασία, είχαμε και καθεστώς κόκκινης σημαίας, με τον Pascal Wehrlein να χάνει τον έλεγχο της Manor στη στροφή 11 και να χτυπάει με το πίσω μέρος στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Την ίδια ώρα, μία γιγάντια σαύρα διέσχιζε την πίστα, «τρομάζοντας» τον Max Verstappen, κατάφερε όμως να περάσει απέναντι με ασφάλεια.

Όταν άρχισε πάλι η δράση, ο Rosberg έβαλε τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας και τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με χρόνο 1.45.544. Ακολούθησε ένα… «φιλί» του Felipe Massa με τον τοίχο χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για τον οδηγό της Williams και ένα λάθος του Hamilton που βγήκε στην έξοδο διαφυγής στη στροφή 7. Λάθος που επαναλήφθηκε, με τον Βρετανό να αδυνατεί να βρει ρυθμό.

Αντίθετα ο Rosberg κατέβηκε στο 1.44.352 με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, επίδοση που του χάρισε την πρωτιά με βραχεία κεφαλή. Βλέπετε ο Max Verstappen έκανε ένα πολύ καλό γύρο στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού της Ανατολής και ήταν μόλις 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.

Στο μισό δευτερόλεπτο ήταν η Ferrari του Kimi Raikkonen και η άλλη Red Bull, με τον Daniel Ricciardo. Στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον πρώτο, ήταν μόνο δύο ακόμα οδηγοί, ο Sebastian Vettel με την SF16-H και ο Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Force India.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ