aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP COTA - QP: Marquez στο ισπανικό θρίλερ!

GP COTA – QP: Marquez στο ισπανικό θρίλερ!

Τρομερή μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Austin με τον Marc Marquez να επικρατεί τελικά του Maverick Vinales και να κατακτά για πέμπτη συνεχή χρονιά την pole position! Τρίτος ο Valentino Rossi. 

Η παράδοση, τουλάχιστον όσον αφορά στις κατατακτήριες δοκιμές, συνεχίστηκε, με τον Marc Marquez να παίρνει την pole position στο Austin, εκεί όπου κανείς άλλος αναβάτης δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Ισπανό, τόσο σε κατατακτήριες δοκιμές όσο και σε αγώνα, από το 2013 οπότε και τα MotoGP επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το Circuit of The Americas!

Φέτος, βέβαια, τα πράγματα φαίνεται πως θα είναι πιο ζόρικα για τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή καθώς ο συμπατριώτης του Maverick Vinales του έβαλε δύσκολα στη μάχη για την pole position και λίγο έλειψε να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

Οι δυο τους συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη μάχη για τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής, με τον Marquez να επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να καλύψει το χαμένος έδαφος στη βαθμολογία και τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Vinales που έχει νικήσει τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, να εδραιωθεί στην κορυφή.

Εκεί μπροστά όμως βρίσκεται και ο Valentino Rossi που κατάφερε στο τέλος να πάρει την τρίτη θέση και να τρυπώσει στην πρώτη σειρά του γκριντ, αφήνοντας στην τέταρτη τον Dani Pedrosa. O Johann Zarco της Monster Yamaha Tech 3 πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση δείχνοντας για ακόμα μια φορά πολύ καλά στοιχεία, με τον Jorge Lorenzo που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Q1 μέσω του Q2 να κλείνει την πρώτη εξάδα.

Ακολούθησε ο ομόσταβλός του στη Ducati, Andrea Dovizioso, που θα έχει δίπλα του στην τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης τους Jonas Folger και Cal Crutchlow. Πολλές πτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο στο FP3 όσο και στο FP4 λόγω της χαμηλής πρόσφυσης του οδοστρώματος.

Ανάμεσα στα «θύματα» και οι Marquez, Pedrosa, Lorenzo, Dovizioso, Iannone. Ο πιο άτυχος όμως ήταν ο Alex Rins ο οποίος έσπασε τον αριστερό του καρπό και θα επιστρέψει στην Ισπανία για να  υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε επέμβαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ