aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΦόρμουλα 1: O Μπέρνι Έκλεστοουν πούλησε τα δικαιώματα

Φόρμουλα 1: O Μπέρνι Έκλεστοουν πούλησε τα δικαιώματα

Η αμερικάνικη εταιρία Liberty Media είναι το νέο «αφεντικό» της Φόρμουλα 1, καθώς αγόρασε από τον Μπέρνι Έκλεστοουν τα δικαιώματα έναντι αστρονομικού ποσού!

Αλλάζει σελίδα η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: η εταιρία Liberty Media είναι από σήμερα η νέα… ιδιοκτήτρια της Φόρμουλα 1, καθώς αγόρασε τα δικαιώματα από τον Μπέρνι Έκλεστοουν για 6.7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο Βρετανός επιχειρηματίας (που ήταν το «αφεντικό» για 15 ολόκληρα χρόνια) θα παραμείνει ως εκτελεστικός διευθυντής της F1 για την επόμενη τριετία, ενώ το προσωπικό του κέρδος από την πώληση ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ!

«Θα ήθελα να καλωσορίσω την Libery Media και την Chase Carey (την εταιρία) στη Formula 1, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους», ήταν τα λόγια του Έκλεστοουν μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία θα έχει δύο μέρη: πρώτα μεταβιβάζεται το 18.7% του και μετά τους σχετικούς ελέγχους από τη FIA θα μεταβιβαστεί και το υπόλοιπο 81.3%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ