aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΈκλεισε με νίκη ο πρωταθλητής Kristoffersson

Έκλεισε με νίκη ο πρωταθλητής Kristoffersson

Δυο ζεστές, γρήγορες και δραματικές μέρες μέσα στην Killarney International Raceway λίγο έξω από την Cape Town φιλοξένησαν τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RX στην Νότιο Αφρική, πάντα με την υποστήριξη  της MONSTER ENERGY.

Μπροστά από πλήθος πέραν των 27.000 ο πρωταθλητής Johan Kristoffersson έκλεισε την μεγάλη του χρονιά με μια τέλεια εμφάνιση στον δρόμο του προς την έβδομη νίκη του φέτος. Την ίδια στιγμή οι ομάδες PSRX Volkswagen Sweden και Hoonigan Racing Division ετοιμάζονται για την μεγάλη τους εμφάνιση στο Gymkhana GRiD 2017 στις 18 και 19t του Νοέμβρη στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Kristoffersson μάζεψε έτσι το 11ο του βάθρο σε 12 αγώνες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ φυσικά για τον 28χρονο σουηδό, που στέφθηκε πρωταθλητής νωρίτερα στην σεζόν έχοντας 61 βαθμούς διαφορά από τον προηγούμενο πρωταθλητή και δεύτερο στην σεζόν, Mattias Ekström. Οδηγώντας το VW GTI Supercar του στην εντέλεια, ο Johan ήταν ταχύτερος από όλους στα προκριματικά ενώ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τόσο τον ημιτελικό του αλλά και τον τελικό του Σαββατοκύριακου.

Ο άλλος οδηγός (και αφεντικό!)  PSRX Volkswagen, Petter Solberg, λίγο έλειψε να κλειδώσει ένα φανταστικό 1-2 στην τελική βαθμολογία της χρονιάς, αλλά η τέταρτη θέση που πήρε στην Νότιο Αφρική δεν ήταν αρκετή.  Κακή μέρα είχαν οι Ken Block και Andreas Bakkerud τερματίζοντας στην 8η και 7η θέση αντίστοιχα, έστω και αν προκρίθηκαν αρκετά καλά στους πρώτους γύρους. Η δράση δεν ήταν μόνο αγωνιστική καθώς ο κόσμος που μαζεύτηκε στην πίστα απόλαυσε και ένα φαντασμαγορικό σόου από τον φοβερό οδηγό-κασκαντέρ και κάτοχο πολλών παγκοσμίων ρεκόρ Terry Grant αλλά και τον Νοτιοαφρικανό θρύλο του drift Jason Webb.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ