aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΕίκοσι – τέσσερα πληρώματα στο φετινό Ράλλυ Κύπρος

Είκοσι – τέσσερα πληρώματα στο φετινό Ράλλυ Κύπρος

Με τη συμμετοχή 24 πληρωμάτων από την Κύπρο και από Κατάρ, Ομάν, Ιορδανία, Κουβέιτ και Γαλλία διεξάγεται 16-18 Οκτωβρίου το Ράλλυ Κύπρος 2020, δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και 4ος και 5ος γύρος του φετινού Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ – κάθε μία από τις δύο αγωνιστικές ημέρες είναι και ένας αυτοτελής αγώνας.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη συμμετοχή ξένων πληρωμάτων αφού λόγω των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν στις διασυνοριακές μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολη κάθοδος αγωνιστικών αυτοκινήτων και φορτηγών υποστήριξης των ομάδων, ενώ οι περιορισμοί αγγίζουν και τους διαγωνιζόμενους. Για τα τρία ξένα πληρώματα του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής που μετέχουν στον αγώνα, θα ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί, καθώς εκτός αγωνιστικού αυτοκινήτου δικαιούνται να κινούνται μόνο μεταξύ Service Park και ξενοδοχείου διαμονής.

Παρών ο Al-Attiyah

Στην Κύπρο θα βρεθεί και φέτος ο πολυνίκης του εθνικού μας αγώνα Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, ο οποίος έχει κερδίσει έξι φορές τη διοργάνωση στα 48 χρόνια ιστορίας του θεσμού – δεύτερος σε νίκες είναι ο Γάλλος Sebastian Loeb με τέσσερις. Ο Al-Attiyah θα τρέξει με συνοδηγό το Γάλλο Matthieu Baumel με τον οποίο κέρδισαν στην Κύπρο τόσο το 2017 όσο και το 2019. Θα αγωνιστούν με Volkswagen Polo R5 με το οποίο κέρδισαν πέρσι. Ο Nasser προηγείται στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έχοντας κερδίσει το Ράλλυ Ομάν, ενώ τον ερχόμενο μήνα στο Ράλλυ Λιβάνου φιλοδοξεί να στεφθεί Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για 10η συνεχή χρονιά και 16η φορά στην τεράστια καριέρα του.

Εγχώριος ανταγωνισμός
Με το Νο2 στις πόρτες ενός Volkswagen Polo R5 θα αγωνιστεί ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, έχοντας ως συνοδηγό τον πολύπειρο Στέλιο Ηλία. Το Νο3 σε ένα Ford Fiesta R5 φέρουν ο Abdullah Al-Rawahi (Ομάν) με τον Ata Al Hmoud (Ιορδανία), που ήταν δεύτεροι στο εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Ομάν.

Με το Νο4 θα τρέξουν οι Πρωταθλητές Κύπρου για το 2019 Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5. Με ίδιου τύπου αυτοκίνητο αγωνίζονται οι περσινοί δευτεραθλητές Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου / Παναγιώτης Κυριακού ενώ με το Νο6 συμμετέχει ο νικητής του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης, έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Ιωάννου και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.

Ο νικητής του 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου τρέχει με Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Με αυτοκίνητο τύπου R5 θα αγωνιστούν επίσης οι Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3) και Αντώνης Χειλιμίντρης / Πάμπος Λαός (Skoda Fabia).

Στη μάχη των Mitsubishi Lancer Evo ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Χρίστου Δημοσθένους / Κώστα Παύλου, Πανίκου Πολυκάρπου / Κωνσταντίνου Σιάλου, Σάββα Σάββα / Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Meshari Al-Thefiri (Κουβέιτ) / Nasser Al-Kuwari (Κατάρ) που ήταν στην πέμπτη θέση του φετινού Ράλλυ Ομάν.

Τέσσερις είναι οι συμμετοχές στη δικίνητη κατηγορία:

• Κωνσταντίνος Τελεβάντος / Τάκης Σταύρου Peugeot 208
• Χρυσόστομος Παντελή / Θωμάς Θεοφάνους Ford Fiesta 1.6
• Ζαχαρίας Μανώλη / Κώστας Ευριπίδου Honda Civic Type R
• Νικόλας Χατζηματθαίου / Μάριος Χατζηματθαίου Honda Civic Type R

Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park στην Αγλαντζιά. Θα είναι λιτή και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Γενικώς απαγορεύεται αυστηρά σε θεατές να μπαίνουν στο Service Park αλλά και να εισέρχονται στις ειδικές διαδρομές από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ