aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ«Χόρευε» στην βροχή ο Στρολ!

«Χόρευε» στην βροχή ο Στρολ!

Στις πιο θεαματικές, αλλά και… ανατρεπτικές κατατακτήριες δοκιμές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ο Λανς Στρολ κατάφερε να πάρει την pole position και να δείξει ότι δεν οδηγεί στη Racing Point λόγω του… μπαμπά του, αλλά λόγω των πραγματικών οδηγικών ικανοτήτων του. Στην Τουρκία λοιπόν, όπου η άσφαλτος ήταν απαράδεκτη ακόμη και στεγνή, οι δύσκολες συνθήκες της βροχής αναδεικνύουν τον ταχύτερο οδηγό και όχι το ταχύτερο μονοθέσιο. Ο χρόνος που έκανε ο Στρολ με τη Racing Point του ήταν εξαιρετικός και η ομάδα παραλίγο να κάνει και το 1-2 με τον Πέρεθ στη δεύτερη θέση, αλλά ο Φερστάπεν τους χάλασε το όνειρο.

Ο Ολλανδός από την Παρασκευή ήταν πολύ δυνατός στη συγκεκριμένη πίστα, με τις ιδιαίτερες «παγίδες» που κρύβει η μειωμένη πρόσφυση. Με τον τελευταίο του γύρο κατάφερε να «σπάσει» το 1-2 των ροζ μονοθεσίων, ωστόσο δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην pole position την Κυριακή. Το τελευταίο θα το μάθουμε αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο Λανς Στρολ κατά τη διάρκεια του Q1 προσπέρασε υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας και ίσως του επιβληθεί ποινή εκκίνησης. Μετά το δίδυμο Στρολ-Φερστάπεν, στην τρίτη θέση έχουμε τον Σέρχιο Πέρεθ, όπως προείπαμε. Στη συνέχεια βρίσκουμε τους Άλμπον, Ρικιάρντο για την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ Λιούις Χάμιλτον, Εστεμπάν Οκόν, Κίμι Ράικονεν, Βαλτέρι Μπότας και Αντόνιο Τζιοβινάτσι συμπληρώνουν τη δεκάδα του Q3.

Αναμένονται αρκετά σχόλια πάντως για τις Mercedes, όπου στις σημερινές αντίξοες συνθήκες όχι μόνο δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν, όπως γίνεται συνήθως, αλλά έμειναν και αρκετά πίσω, για τα δικά τους δεδομένα. Οι Ferrari από την άλλη αν και κατάφεραν να πάρουν πολύ καλά αποτελέσματα στα ελεύθερα δοκιμαστικά, δεν είχαν ανάλογα καλές επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές και αμφότερες έμειναν πίσω, χωρίς να καταφέρουν να περάσουν στο Q3. Επίσης να πούμε ότι στην αρχή της διαδικασίας, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, οι κατατακτήριες καθυστέρησαν να ξεκινήσουν. Το πλάνο έλεγε ότι μπορεί να γίνουν αύριο, πριν τον αγώνα, όμως τελικά σταμάτησε και το πρόγραμμα συνέχισε κανονικά. Το θέαμα πάντως, ήταν μοναδικό! Δείτε αναλυτικά την κατάταξη και τους χρόνους από τις… επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στην Τουρκία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ