aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΑφεντικό ο Ρικιάρντο, 1-2 η Red Bull στη Μαλαισία!

Αφεντικό ο Ρικιάρντο, 1-2 η Red Bull στη Μαλαισία!

Μετά από δύο χρόνια ο Ντάνιελ Ρικίαρντο είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Αυστραλός πιλότος νίκησε στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Χάμιλτον στον 41ο γύρο. Η νίκη αυτή συνοδεύτηκε με το 1-2 της Red Bull για πρώτη φορά μετά το 2013, με τον Μαξ Φερστάπεν να καταλαμβάνει την 2η θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος -παρά την ποινή των δέκα (10) δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε στον τελικό του χρόνο γιατί οι αγωνοδίκες έκριναν ότι αυτός προκάλεσε τη σύγκρουση με τον Ραϊκόνεν, κράτησε την τρίτη (3η θέση).

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Χάμιλτον έφυγε πρώτος, ενώ Φέτελ και Ρόσμπεργκ συγκρούστηκαν. Αποτέλεσμα αυτής ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας να πέσει στην τελευταία θέση της κατάταξης. Αντίθετα, ο Γερμανός της Ferrari εγκατέλειψε. Το συμβάν αναμένεται να εξεταστεί από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα.

inner
Ο Χάμιλτον διατηρούσε άνετα την πρωτοπορία και οι δύο πιλότοι της Red Bull βρίσκονταν πίσω του. Ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε προσπάθεια αντεπίθεσης και στα μισά του αγώνα είχε φτάσει στην 5η θέση, πιέζοντας ήδη τον Κίμι Ράικονεν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας προσπέρασε τον Φινλανδό της Φεράρι στον 38ο γύρο, όμως η στιγμή που άλλαξε τον αγώνα ήρθε λίγο αργότερα. Στον 41ο γύρο, ο Χάμιλτον είδε τον κινητήρα του να παίρνει φωτιά και παράλληλα την νίκη να χάνεται από τα χέρια του.

inner
Πέμπτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς, ενώ 6ος κατετάγη ο Σέρχιο Πέρεζ με Force India. Στην 7η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren, ο οποίος αν και ξεκίνησε τελευταίος, έκανε άλμα 15 θέσεων. Στην 8η θέση είδε την καρό σημαία ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Force India, ενώ τη βαθμολογούμενη 10αδα συμπλήρωσαν ο Τζένσον Μπάτον στο 300ό του Γκραν Πρι και ο Τζόλιον Πάλμερ με Ρενό.

Στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Ρόσμπεργκ άνοιξε την ψαλίδα από τον Λιούις Χάμιλτον, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 23 βαθμούς. Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Γκραν Πρι Ιαπωνίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ