aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΒραβεύτηκαν οι διακριθέντες

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες

Σε μια όμορφη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα «Ευ αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η ΚΟΕΑΣ πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης του Μαθητικού Σχεδιασμού της. Η τελετή έγινε στην παρουσία των αθλητικών αρχών του τόπου, των οικογενειών των μαθητών – αθλητών/τριών και φίλων του στίβου που τίμησαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κλασικού αθλητισμού.

Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή μικρής διάρκειας φιλμάκι στο οποίο προβλήθηκαν οι σπουδαιότερες επιτυχίες του στίβου όλων των κατηγοριών μέσα στο 2017 για να καταλήξει στην επιτυχία που είχε ο Σταύρος Τζιωρτζής στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972 με την κατάκτηση της έκτης θέσης στον τελικό των 400μ. με εμπόδια που θεωρείται η καλύτερη όλων των εποχών.

Στη συνέχεια η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία εκπροσωπούσε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε σύντομο χαιρετισμό εξήρε την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και της ΚΟΕΑΣ στα θέματα του κλασικού αθλητισμού και το γεγονός ότι βραβεύει τους παλιούς αθλητές/τριες για παραδειγματισμό των νεότερων.

Ακολούθως ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής στον δικό του χαιρετισμό επεσήμανε τις σημαντικές επιτυχίες που είχαν οι αθλητές/τριες το 2017 και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθιέρωση από την ΚΟΕΑΣ να βραβεύει του παλιούς αθλητές που θα πρέπει να είναι παράδειγμα για τους νεότερους. «Ο ΚΟΑ επεξεργάζεται σχεδιασμό για την καλύτερη βοήθεια των αθλητών και σύντομα θα είναι σε θέση να τον εξαγγείλουν», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης συγχάρηκε την ΚΟΕΑΣ για την καθιέρωση της βράβευσης των παλιών αθλητών/τριών, γιατί οι νέοι συναντούν και τιμούν τους παλιούς και αντίστροφα γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. «Ο κυπριακός στίβος πάντοτε είχε άξιους αθλητές που πρόβαλαν την πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Δράκος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις εθνικές ομάδες και την κατάκτηση της 5ης θέσης στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα Ομάδων Β΄ κατηγορίας, όπου η Κύπρος υποσκέλισε αρκετές χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές/τριες τους κάλεσε να μη βιάζονται να φθάσουν ψηλά αλλά να δουλεύουν σκληρά μακριά από το ντόπινγκ.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών – αθλητών. Σύμφωνα με τις διεθνείς διακρίσεις του 2017, ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο Χρήστος Ταμάνης του ΓΣΟ για την κατάκτηση του αργυρού μετάλλιου στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 χρόνων και η Στυλιάνα Κυριακίδου του ΓΣΠ για την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαμε η βράβευση των πριν από 50 χρόνια τότε μαθητών – αθλητών που διακρίθηκαν σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Οι βραβευθέντες είναι: Σταύρος Τζιωρτζής (απουσίαζε), Ανδρέας Λοϊζίδης, Κύκκος Φεγγαράς, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Πασάς, Κυριάκος Λύρας, Ιάκωβος Ταύρου, Άριστος Δράκος, Ανθούλα Λοϊζου, Ευαγγελία Λοϊζου, Νίνα Δημητρίου και Γεωργία Γεωργιάδου.

Το ειδικό χρηματικό έπαθλο που καθιέρωσε ο ΚΟΑ στον καλύτερο έφηβο αθλητή της χρονιάς στο αγώνισμα των 400μ. και είναι αφιερωμένο στη Μνήμη Νική Γεωργίου, απονεμήθηκε στον Σταύρο Σπύρου του ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ