aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο Σάββατο (16/11) κατακτούν τον Όλυμπο στον αγώνα τριάθλου O3 Olympus Man 2019

Το Σάββατο (16/11) κατακτούν τον Όλυμπο στον αγώνα τριάθλου O3 Olympus Man 2019

Έτοιμοι να κατακτήσουν τον Όλυμπο είναι οι υπεραθλητές που θα συμμετέχουν στο O3 Olympus Man 2019, ένα από τα δυσκολότερα τριάθλα στον κόσμο. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα, αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να ανεβούν 2.000μ περίπου, πορευμένοι από τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου στην κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος.

Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι υπεραθλητές είναι 108.9χλμ, με τα 1.9χλμ να είναι η κολύμβηση, τα 84χλμ ποδηλασία και τα τελευταία 21χλμ τρέξιμο. Η απόσταση του αγώνα είναι η ίδια με αυτή ενός αγώνα Half Ironman, με τη διαφορά ότι στο O3 Olympus Man υπάρχει ο εξαιρετικά δύσκολος παράγοντας συνολικής ανάβασης 3.000μ. Οι συμμετοχές είναι διπλάσιες σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, με περισσότερους από 50 αθλητές να συμμετέχουν μεμονωμένα και με 14 ομάδες των τριών αθλητών κάθε μία.

«Μάχη με τον εαυτό τους»

Για τον μοναδικό αυτό αγώνα μίλησε ο κ. Μιχάλης Χατζηιωάννου Γενικός Διευθυντής της Activate Cyprus, διοργανώτριας του O3 Olympus Man:

«Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα για τα δεδομένα της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες έχουν να δώσουν πολλές μάχες στα 108,9χλμ που καλούνται να διανύσουν, με τη μεγαλύτερη να είναι αυτή που θα δώσουν με τον εαυτό τους. Είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους τους υπεραθλητές, οι οποίοι είναι διπλάσιοι από πέρσι».

Ο κ. Χατζηιωάννου μίλησε επίσης και για μία άλλη πλευρά του αγώνα:

«Ο αγώνας αυτός, εκτός από την εξαιρετική δυσκολία, η οποία τον χαρακτηρίζει, είναι επίσης και μίας πρώτης τάξεως ευκαιρίας για όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις μοναδικές ομορφιές της κυπριακής φύσης. Οι διαδρομές από την Πάφο μέχρι την κορυφή του Ολύμπου είναι μαγευτικές και αναδεικνύουν τις ομορφιές του νησιού μας. Αρκετοί είναι και οι επισκέπτες από το εξωτερικό που ταξίδεψαν για να λάβουν μέρος στον αγώνα και είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιαστούν».

Ο δρόμος προς τον Όλυμπο

Ο αγώνας προς την κορυφή του Ολύμπου θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωινό του Σαββάτου, 16 Νοεμβρίου. Η ώρα 6:30 το πρωί οι υπεραθλητές θα αρχίσουν από τα νερά των Δημοτικών Μπάνιων της Πάφου, όπου θα κολυμπήσουν δύο φορές ένα γύρο 950 μέτρων. Ακολούθως θα κατευθυνθούν στο transition point, όπου θα πάρουν τα ποδήλατά τους και θα ξεκινήσουν την ανάβαση προς το Τρόοδος, περνώντας από Αχέλεια, Νικόκλεια, Άγιο Νικόλαο, Πλάτρες, Πρόδρομο, για να καταλήξουν στην Πλατεία Τροόδους, για το τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα. Από εκεί οι υπεραθλητές καλούνται να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, σε μία διαδρομή τρεξίματος 21 χιλιομέτρων, προς την κορυφή του Ολύμπου, περνώντας από δύο μαγευτικά μονοπάτια, την Αταλάντη και την Άρτεμις.

Τόσο οι άντρες όσο και γυναίκες θα χωριστούν σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες: Sport (18-34 ετών), Masters (35-49 ετών) και Veterans (50+ ετών). Όσον αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν, θα χωριστούν επίσης σε 3 κατηγορίες: Men, Women και Mixed Team. Οι βραβεύσεις θα τελεστούν στις 17:30 στο Troodos Hotel.

Ο αγώνας O3 Olympus Man είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus με την στήριξη του Troodos Hotel. Υποστηρίζουν επίσης η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ) και η ΕΤΑΠ Τροόδους, το Γεωπάρκο Τροόδους, ο Δήμος Πάφου και η NamedSport.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.activatecyprus.com και στον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/olympusmancy.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ