aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤο Cyprus Gran Fondo επιστρέφει 1-3 Απριλίου

Το Cyprus Gran Fondo επιστρέφει 1-3 Απριλίου

Με επίκεντρο την Πάφο θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Απριλίου ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας Skoda Cyprus Gran Fondo, ο οποίος είναι και ο πρώτος φετινός ευρωπαϊκός αγώνας στο καλεντάρι του UCI Gran Fondo World Series. Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus, πρωτοπόρος εταιρεία στον ποδηλατικό και τριαθλητικό τουρισμό.

Πρόκειται για τον πιο μεγάλο διεθνή ποδηλατικό αγώνα που φιλοξενεί το 2022 η Κύπρος, ο οποίος προσελκύει πέραν των 300 ερασιτεχνών και ημι-επαγγελματιών αθλητών και αθλητριών από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται από το 2013 ενώ εντάχθηκε στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series το 2017 και διεξήχθη τελευταία φορά το 2019 αφού οι διοργανώσεις του 2020 και του 2021 ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή σειρά αγώνων για ερασιτέχνες και ημι-επαγγελματίες όλων των ηλικιών παγκοσμίως, η οποία κάθε χρόνο κορυφώνεται με τον τελικό που για το 2022 θα γίνει στην Ιταλία. Μέσω του Skoda Cyprus Gran Fondo οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους για τον τελικό του Trento, 15-18 Σεπτεμβρίου.

Ακυρώσεις λόγω του πολέμου

«Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν και μαζί επιστρέφει και ο αθλητικός τουρισμός στην πόλη και επαρχία της Πάφου. Έχουμε σχεδιάσει μια διαδρομή αρκετά διαφορετική προκειμένου να φέρουμε τους διαγωνιζόμενους μπροστά σε νέες αγωνιστικές προκλήσεις και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερες ομορφιές του τόπους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περίοδο αυτή η κυπριακή φύση είναι στα καλύτερά της και πως το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο για να την απολαύσεις» δηλώνει ο διευθυντής της Activate Cyprus κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου.

Ο κ. Χατζηϊωάννου προσθέτει πως «λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που ακολούθησαν, έχουμε τουλάχιστον 250 ακυρώσεις, κυρίως από Ρωσία και δευτερευόντως από Ουκρανία, ενώ τον τελευταίο μήνα δεν έχουμε πάρει καμιά νέα συμμετοχή από αυτές τις χώρες, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξάγεται με λιγότερους από τους μισούς συμμετέχοντες σε σχέση με το 2019».

Η διαδρομή

Οι διαγωνιζόμενοι στο Skoda Cyprus Gran Fondo διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Expert για αθλητές και Sportive για αθλούμενους. Η μόνη διαφοροποίηση στο πρόγραμμά τους αφορά στην πρώτη ημέρα, την Παρασκευή, 1η Απριλίου, όταν οι Expert θα δοκιμαστούν σε ατομική χρονομέτρηση 20.6χλμ από τα Κούκλια έως την Πέτρα του Ρωμιού και πίσω, ενώ οι Sportive θα ακολουθήσουν διαδρομή 54χλμ από το μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου έως τη Νικόκλεια μέσω Τραχυπέδουλας.

Το Σαββατοκύριακο οι διαδρομές είναι ίδιες για όλους. Το Σάββατο (02/4) Κ. Πάφος – Αγ. Νικόλας – Κούκλια μήκους 96χλμ και την Κυριακή (03/4) Κ. Πάφος – Στατός/ Αγ. Φώτιος – Τσάδα μήκους 54χλμ. Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στην Κάτω Πάφο, μπροστά στο μεσαιωνικό Κάστρο, την Κυριακή, 3 Απριλίου στις 14:30.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com/granfondocyprus.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus με ονομαστικό χορηγό την Skoda Cyprus και μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ). Χορηγοί είναι ο Δήμος Πάφου, η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic, το εξειδικευμένο κατάστημα για ποδηλάτες Cyclo και η UNICARS.

Υποστηρίζουν η ΕΤΑΠ Πάφου, τα ποδήλατα Shimano, τα προϊόντα αθλητικής διατροφής NAMEDSPORT καθώς και οι Κοινότητες Κουκλιών και Τσάδας. Εθελοντικά συνεισφέρουν στη διοργάνωση το Συμβούλιο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και ο σύνδεσμος Motolife Tours Cyprus.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ