aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοπευτήρια καλούν… γυναίκες!

Σκοπευτήρια καλούν… γυναίκες!

Μαζική παρουσία γυναικών, αναμένεται και φέτος στις 8 Μαρτίου στα πέντε σκοπευτήρια της ΣΚΟΚ παγκύπρια, για να γιορτάσουν την παγκόσμια «Μέρα της Γυναίκας» και να γνωρίσουν  από κοντά τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής. Από πέρσι η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, καθιέρωσε την 8η Μαρτίου, ως «Μέρα της Γυναίκας στα σκοπευτήρια», με στόχο να προσελκύσει το γυναικείο φύλο στα διάφορα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής, ένα άθλημα που για πολλούς ακόμα θεωρείται «ανδροκρατούμενο», παρά τις μεγάλες επιτυχίες αθλητριών μας στη γυναικεία σκόπευση.

Η ΣΚΟΚ υιοθετώντας την οδηγία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που θέλει ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στον αθλητισμό, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, καλεί και φέτος όλες τις ενδιαφερόμενες γυναίκες στα σκοπευτήρια της επαρχίας τους την Πέμπτη 8 Μαρτίου, για να δοκιμάσουν δωρεάν τις ικανότητές τους στη σκόπευση.

Προς το σκοπό αυτό, σ’ όλα τα σκοπευτήρια θα υπάρχουν διαθέσιμα όπλα (πυροβόλα και αεροβόλα), φυσίγγια, σφαιρίδια, δίσκοι και στόχοι, καθώς και εκπαιδευτές, για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες να δοκιμάσουν στα διάφορα αγωνίσματα της σκοποβολής. Πέρα από τους εκπαιδευτές, σε κάθε σκοπευτήριο θα βρίσκονται και διεθνείς σκοπεύτριες μας, με τις οποίες οι επισκέπτριες θα μπορέσουν να έχουν προσωπικές συζητήσεις και να λύσουν απορίες τους που αφορούν στο αγώνισμα με το οποίο ασχολούνται οι αθλήτριες.

Η εκδήλωση στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στη Λευκωσία, έχει τεθεί υπό την αιγίδα των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Λατσιών, Θάλειας Παρπέρη και Μαρίας Χρυσοστόμου και το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση και ενημέρωση των γυναικών στην αίθουσα σταθερού στόχου (αεροβόλα) και στα γήπεδα σκητ και τραπ (κυνηγετικά όπλα), δοκιμές στους στόχους και τους δίσκους και δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σκοπευτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ