aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοπευτικός αθλητισμός: Γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Κύπρο η Κορακάκη

Σκοπευτικός αθλητισμός: Γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Κύπρο η Κορακάκη

Η Κύπρος φημίζεται για τις επιδόσεις των αθλητών της στον σκοπευτικό αθλητισμό, ωστόσο οι περιορισμοί που θέτει η απαρχαιωμένη νομοθεσία δεν επιτρέπουν τη διεύρυνση των σκοπευτικών αθλημάτων που θα μπορούσαν να αγωνιστούν οι Κύπριοι αλλά και ξένοι αθλητές.

Η υφιστάμενη νομοθεσία περιορίζει στο μέγιστο τη διεξαγωγή σκοπευτικών αθλημάτων όπως αυτό της πρακτικής σκοποβολής, της σκοποβολής επί υποζυγίου σε σταθερό στόχο και στα ολυμπιακά αθλήματα τυφεκίου και πιστολιού.

Για παράδειγμα, η ελληνίδα Oλυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, η οποία πρόσφατα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, δεν έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Κύπρο.

Ενώπιον της Βουλής

Οργανωμένα σύνολα, όπως ο Κυπριακός Όμιλος Πρακτικής Σκοποβολής και το Σωματείο Σκόπευσης Ακριβείας, αλλά και η Διεθνής Ομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής, αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις ενώπιον της Βουλής.

Τρία σχεδόν χρόνια από την κατάθεση του νομοσχεδίου, δεν έγινε ακόμη ουσιαστική συζήτηση επι του θέματος της λειτουργίας ιδιωτικών σκοπευτηρίων και της διεύρυνσης των σκοπευτικών αθλημάτων, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2020».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα ήταν η τελευταία που ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας της τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ