aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣημαιοφόρος ο Μπαλαρτζισβίλι στην τελετή έναρξης του Μπακού

Σημαιοφόρος ο Μπαλαρτζισβίλι στην τελετή έναρξης του Μπακού

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Η ώρα που περίμεναν οι νεαροί μας αθλητές στο Μπακού, έφθασε. Το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων αρχίζει την Κυριακή (21/7) το βράδυ και επίσημα με την τελετή έναρξης των Αγώνων να λαμβάνει χώρα στην αίθουσα «Crysta Hall», χωρητικότητας 25.000 θεατών.

Σημαιοφόρος της δεκαεξαμελούς κυπριακής αποστολής νέων επιλέγηκε ο πρωταθλητής στο τζούντο, Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του για πρώτη φορά την κυπριακή σημαία. Ο 17χρονος τζουντόκα, που θα ηγηθεί των Κυπρίων αθλητών της ενόργανης, της κολύμβησης, της αντισφαίρισης, του στίβου και της ποδηλασίας, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του σε δηλώσεις που μάς παραχώρησε.

«Νιώθω χαρά επειδή πάντα ήθελα από μικρή ηλικία να κρατάω τη σημαία της Κύπρου. Πήγα πρώτα στις Μπαχάμες το 2017, ήθελα εκεί να πιάσω τη σημαία δεν τα κατάφερα, μετά πήρα μετάλλια στο Γκιορ και στους ΑΜΚΕ αλλά ούτε εκεί τα κατάφερα λόγω του ότι άλλος αθλητής είχε καλύτερες προκρίσεις. Αλλά αυτή τη φορά στο Μπακού, δικαιώθηκα και θα κρατάω τη σημαία. Οι στόχοι μου για τους Αγώνες τώρα, είναι πρώτα μετάλλιο και αν πάνε όλα καλά, το χρυσό», ανέφερε ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για ένα καλό απολογισμό της κυπριακής αποστολής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος επεσήμανε ό,τι υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς μας αθλητές και το μετάλλιο δεν είναι το παν, αφού και μια καλή επίδοση θεωρείται επιτυχία.

«Έχουμε μπροστά μας ένα καταπληκτικό θεσμό που δίνει την ευκαιρία σε αθλητές αναπτυξιακής ηλικίας να αγωνίζονται με προδιαγραφές Ολυμπιακών αγώνων. Όπως επίσης και ο ανταγωνισμός είναι καλός και βοηθάει τους νεαρούς μας αθλητές. Βλέπουμε το επίπεδό μας και το μέλλον μας. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά για τους αθλητές μας αφού δεν είναι το παν το μετάλλιο αλλά ακόμη και μια καλή επίδοση είναι επιτυχία. Σε αυτές τις ηλικίες όμως, θεωρώ ότι είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και μπορούμε βεβαίως να είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ