aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Πάτησε» Κορέα η αποστολή του τραπ

«Πάτησε» Κορέα η αποστολή του τραπ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Μετά από ταλαιπωρία (αναμενόμενη βέβαια) 24 και πλέον ωρών, η πρώτη αποστολή της ΣΚΟΚ για τους 52ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, έφτασε στον προορισμό της, στην πόλη Πουσάν της Νότιας Κορέας, όπου βρίσκεται ένα από τα ξενοδοχεία της διοργάνωσης.

Η πρώτοι Κύπριοι που «πάτησαν» Κορέα ήταν τα μέλη της εθνικής ομάδας τραπ καθώς και οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ, οι οποίοι κατέχουν καίρια πόστα στους αγώνες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος έχει οριστεί ως τεχνικός επιθεωρητής της διοργάνωσης, ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας Πέτρος Κυρίτσης είναι πρόεδρος της αγωνόδικης επιτροπής. Αύριο αναμένεται και ο αρχιδιαιτητής της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος στον οποίο ανατέθηκε η αρχιδιαιτησία των Παγκοσμίων Αγώνων.

Η αποστολή του τραπ αποτελείται από τους διεθνείς σκοπευτές μας Ανδρέα Μακρή, Χριστόφορο Κωνσταντινίδη και Νιχάτ Ακτερζί, καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή Λεόντιο Λεοντίου. Λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού (αλλαγή τριών αεροπλάνων κι ενός λεωφορείου) που κράτησε πάνω από 24 ώρες, η χθεσινή μέρα ήταν ελεύθερη για ξεκούραση και προσαρμογή στις συνθήκες της Κορέας (6 ώρες διαφορά από την Κύπρο).

Οι αθλητές μας θα ριχτούν στη «μάχη» των Παγκοσμίων Αγώνων την Κυριακή για τους πρώτους 75 δίσκους και θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του τελικού. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στους 52ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής θα δοθούν και οι πρώτες «κάρτες» (Quota Places) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

Για τους στόχους της αποστολής του τραπ στην κορυφαία διοργάνωση της ISSF, μιλήσαμε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Λεόντιο Λεοντίου, ο οποίος δήλωσε πως «όπως σε κάθε αγώνα που εκπροσωπούμε τη χώρα μας, έτσι και στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, έχουμε θέσει τους δικούς μας φιλόδοξους στόχους. Και για ό,τι καλό, πάντα ξεκινούμε από μια καλή εμφάνιση που θεωρείται απαραίτητη για τα πάρα πέρα. Ουσιαστικός στόχος είναι το πλασάρισμα αθλητή μας στον τελικό, που όταν συμβεί αυτό, στη συνέχεια όλα είναι πιθανά! Τόσο η κατάκτηση μιας «κάρτας» όσο και μια θέση στο βάθρο».

Σε ερώτησή μας πόσο ρεαλιστικοί είναι αυτοί οι στόχοι, ξεκαθάρισε πως, με βάση την απόδοση των αθλητών στις προπονήσεις, αλλά και σε αγώνες στο εξωτερικό, έχουν δείξει πως βρίσκονται πολύ κοντά στη διάκριση, η οποία μέχρι τώρα χανόταν στις λεπτομέρειες. Όπως τόνισε «οι αθλητές μας δεν υστερούν από τους ξένους, ούτε σε τεχνική, ούτε σε όπλα, ούτε σε φυσίγγια, αλλά ούτε και σε φιλοδοξίες και πίστη στις δυνατότητές τους»! Η συνέχεια «επί των … βατήρων» λέμε εμείς, με την ευχή να πραγματοποιηθούν οι στόχοι όπως τέθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ