aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαγκόσμιοι Χειμερινοί Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017

Παγκόσμιοι Χειμερινοί Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017

H «Φλόγα της Ελπίδας» άναψε στο Στάδιο Πλανάι στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας. Πέραν των 2.600 αθλητών από 105 χώρες, έδωσαν τον όρκο των Special Olympics υποσχόμενοι: «Επιτρέψτε μου να κερδίσω, αλλά αν δεν τα καταφέρω, ας είναι η προσπάθεια μου γενναία». Η δραματική κορύφωση σηματοδότησε την έναρξη των Παγκοσμίων χειμερινών αγώνων Special Olympics, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο για το έτος 2017.

Η τελετή, μεταδόθηκε ζωντανά από το ABC / ESPN σε όλο τον κόσμο και σε 190 χώρες και μέσω των τοπικού αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ORF και σε αυτή συμμετείχε η διάσημη τραγουδίστρια Χελένε Φίσερ.

Η τελετή έναρξης περιλάμβανε την παρέλαση των αθλητών, και τραγούδια από χορωδία αποτελούμενη από άτομα με νοητική αναπηρία. Το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας οργανώθηκε από μια ομάδα 105 σκιέρ, και οι χαιρετισμούς από τον αυστριακό Πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, και τον πρόεδρο των Special Olympics International Dr. Τίμοθι Σράιβερ.

Στην ομιλία του ο Αυστριακός Πρόεδρος ανέφερε ότι: «Είναι η ελπίδα μου ότι μετά την ολοκλήρωση των αγώνων τα φώτα της δημοσιότητας να συνεχίσουν να λάμπουν για τα άτομα με νοητική αναπηρία». Η Κύπρος μας είναι παρούσα σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός αποτελούμενη από 22 αθλητές, έξι προπονητές, έναν αρχηγό αποστολής και έναν βοηθό αρχηγό αποστολής.

Μαζί και ενισχυτές της προσπάθειας των αθλητών μας, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης και η λειτουργός κοινωνικού αθλητισμού του ΚΟΑ Αντιγόνη Τάμπα. Η ομάδα του Floor ball, την περασμένη Κυριακή πέτυχε και την πρώτη της νίκη επικρατώντας της ομάδας του Γιβραλτάρ (8-4). Η ομάδα του Floor Hockey αγωνίζεται σήμερα με την Αίγυπτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ