aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι μεγάλες υποχρεώσεις για την Καρολίνα Πελενδρίτου στο 2024

Οι μεγάλες υποχρεώσεις για την Καρολίνα Πελενδρίτου στο 2024

«Είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα έναν ακόμη όμορφο ταξίδι, που θα προσθέσει κι άλλες εμπειρίες στην αθλητική μου καριέρα κι αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη». Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζει η Καρολίνα Πελενδρίτου τις μεγάλες υποχρεώσεις που την περιμένουν εντός του 2024, έτος που θα συμπληρώσει 22 χρόνια αθλητικής σταδιοδρομίας.

Η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, η οποία στο τελευταίο δεκαήμερο του 2023 είχε κάνει εντατική προετοιμασία στην Ελβετία, που κύλησε ιδανικά, δηλώνει: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη φετινή χρονιά να παραμείνω υγιής και χωρίς τραυματισμούς, ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Ο μεγάλος στόχος για την 37χρονη κολυμβήτρια είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024», όπου θα αγωνιστεί στα 50μ. ελεύθερο στις 31 Αυγούστου και στα 100μ. πρόσθιο στις 5 Σεπτεμβρίου. «Το 2004 όταν είχα πάρει το πρώτο μου Χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν υπήρχε ούτε καν ως αμυδρή σκέψη, ότι το 2024 θα είμαι παρούσα στην έκτη μου διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων, θα παραμείνω σε ψηλό επίπεδο και θα διεκδικώ μία ακόμη διάκριση. Το γεγονός ότι έχω εξασφαλίσει την πρόκριση, για μένα είναι ήδη μία μεγάλη επιτυχία» τονίζει με έμφαση η Καρολίνα Πελενδρίτου. Στους προηγούμενους πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, είχε πάρει, πέραν των τριών Χρυσών μεταλλίων (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Τόκιο 2020) κι ένα Αργυρό (Λονδίνο 2012) και δύο Χάλκινα (Πεκίνο 2008, Τόκιο 2020).

Πριν από την τεράστια πρόκληση στην γαλλική πρωτεύουσα, η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα δώσει το παρών της σε άλλους δυο μεγάλους αγώνες, οι οποίοι και περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδέιρα, όπου το 2022 είχε διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο οποίο πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της άλλα δύο Χρυσά αγωνιζόμενη στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο. Ένα μήνα περίπου αργότερα και συγκεκριμένα από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου θα λάβει μέρος στο διεθνές μίτινγκ IDM στο Βερολίνο, στο οποίο δίνει το παρών της σχεδόν κάθε χρόνο. Το 2023 είχε πάρει το Χρυσό στα 50μ. ελεύθερο, ενώ ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο και στα 50μ. πρόσθιο, αγώνισμα που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

«Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, με υψηλές απαιτήσεις. Μία από τις προκλήσεις είναι και η ηλικία μου, καθώς θα αγωνίζομαι απέναντι σε αθλήτριες 19, 22, 23 χρόνων. Το ξέρω ότι είναι ένας παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία. Εγώ και συνεργάτες μου, έχουμε στήσει ένα πολύ εξειδικευμένο πλάνο ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν περισσότερο» επισημαίνει η Κύπρια Παραολυμπιονίκης και προσθέτει: «Επίσης γνωρίζω ότι πρέπει να είμαι πολύ καλά οπλισμένη με υπομονή, ώστε να αντιμετωπίσω όλα όσα θα προκύψουν σε μία τόσο δύσκολη και ταυτόχρονα σημαντική χρονιά».

Στην προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου σημαντική είναι η συμβολή των μεγάλων χορηγών της, της ΟΠΑΠ Κύπρου και της VISA, όπως και των υποστηρικτών της Remedica, BMW Hellas, Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, Prime Insurance, SWANS και Tatoi Club.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ