aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΌγδοη η Φιλίππα Φωτοπούλου

Όγδοη η Φιλίππα Φωτοπούλου

Με τη Φίλιππα Φωτοπούλου να κατακτά την 8η θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κυπριακή παρουσία του στίβου στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, που φιλοξένησε η Αγγλία στο Μπέρμιγχαμ.

Η Φωτοπούλου είχε ως καλύτερο άλμα της το πρώτο, στο οποίο προσγειώθηκε στα 6,47μ. (+1,7 μ/δ) και κράτησε με λίγο άγχος τη θέση της στην πρώτη οκτάδα, με το τέλος των τριών πρώτων προσπαθειών. Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να βελτιωθεί (6,27μ., άκυρο, άκυρο, 6,18μ., 6,04μ.) κι έτσι παρέμεινε στην τιμητική 8η θέση, σε έναν απίστευτα υψηλού επιπέδου τελικό, αντάξιο Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελική νικήτρια ήταν το μεγάλο φαβορί, η ασημένια στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, Νιγηριανή Έσε Μπρούμε με 7,00μ. στο τελευταίο άλμα της (είχε 6,99μ. στο πρώτο!), που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων. Τη 2η θέση πήρε, όπως και στο 2018, η Αυστραλή Μπρουκ Μπούσκελ με 6,95μ. και την 3η η φανταστική Ντέμπορα Άκουα από την Γκάνα με 6,94μ., που αποτελεί ατομική επίδοση. Επόμενος σταθμός για τη Φωτοπούλου θα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου (15-21 Αυγουστου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ