aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜνημόνιο Συναντίληψης Ολυμπιακών Επιτροπών 

Μνημόνιο Συναντίληψης Ολυμπιακών Επιτροπών 

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υπογράφουν Μνημόνιο Συναντίληψης στο Πεδίο του Αθλητισμού σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 12.00. Προς το σκοπό αυτό θα βρεθούν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης. Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου θα είναι ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης. Της υπογραφής του Μνημονίου θα προηγηθεί κοινή συνεδρία των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών. Η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος αμφίπλευρης αθλητικής συνεργασίας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), επιθυμούν να ενδυναμώσουν την μεταξύ τους συνεργασία, με την υπογραφή του Μνημονίου, που σκοπό έχει σύμφωνα με τις πρόνοιες του να ενισχύσει την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ άλλων: προωθώντας της ανταλλαγή επισκέψεων αθλητικών αποστολών, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή προσκλήσεων σε Αθλητές για συμμετοχή τους σε διοργανώσεις και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, ανταλλάσσοντας πληροφόρηση και απόψεις σε θέματα αθλητισμού, ανταλλάσσοντας προσκλήσεις για συμμετοχή σε συναντήσεις, συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, και ακαδημαϊκές συναντήσεις, ανταλλάσσοντας προτάσεις για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων με βάση τα ενδιαφέροντα των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία και συντονισμό στις διεθνείς εκπροσωπήσεις του Ολυμπιακού Κινήματος. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Κύπρο, οι αξιωματούχοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα επισκεφθούν το πρωί της Τετάρτης, τα Φυλακισμένα Μνήματα (09.30) και στη συνέχεια τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ