aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜεγάλη νίκη του Αντρέα Μιλτιάδη στο Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

Μεγάλη νίκη του Αντρέα Μιλτιάδη στο Cyprus Gran Fondo by Volkswagen

Με μια μεγάλη επιτυχία για τα κυπριακά πεντάλ συνοδεύτηκε ο πρώτος αγώνας Gran Fondo που φιλοξένησε ποτέ η Κύπρος. Χάρη στην πρώτη θέση την Παρασκευή (24/3) στην ατομική χρονομέτρηση, ο 21χρονος Αντρέας Μιλτιάδης έκοψε πρώτος το νήμα του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (26/3) στην Πάφο, με τις απονομές μπροστά από το μεσαιωνικό κάστρο.

Πάντως οι Ρώσοι κυριάρχησαν καθώς δεύτερος ήταν ο Matvey Zubov, περσινός νικητής του Volkswagen Cyprus Cycling Tour όπως ονομαζόταν, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Aleksandr Bako, νικητής της τρίτης και τελευταίας διαδρομής μήκους 62.2χλμ. Την πρώτη διαδρομή κέρδισε ο Μιλτιάδης και τη δεύτερη ο Zubov. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Μιλτιάδης της Elite Cycling Team είπε πως «δεν περίμενα την πρωτιά καθώς δεν γνώριζα το επίπεδο των αθλητών που θα έρθουν να τρέξουν» ενώ πρόσθεσε ότι «μεγάλος στόχος της σεζόν είναι οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης και το Πανευρωπαϊκό K23».

Ρωσικό 1-2 στις γυναίκες με τη Galina Streltsova να διατηρεί την πρωτοπορία στην οποία πέρασε το Σάββατο (25/3), με δεύτερη την Guzel Akhmadullina και τρίτη τη Βρετανίδα Rebecca Johnson.

Ένας εκ των 19 αγώνων Gran Fondo

To Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen ήταν ένας εκ των 19 αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ερασιτεχνών και ημιεπαγγελματιών Gran Fondo της UCI και ο πρώτος ευρωπαϊκός για το 2017. Μεγάλοι χορηγοί ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Volkswagen Cyprus και χορηγοί η ασφαλιστική Atlantic, η Sixt, η Shimano, η Bolse Vita, η SIS και η Bikin Adventures. Τον αγώνα φιλοξένησε ο Δήμος Πάφου ενώ η διοργάνωση ήρθε εις πέρας χάρη στη ζωτικής σημασίας συμβολή του ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ και του Motolife Tours Cyprus.

Μετείχαν 342 ποδηλάτες από 24 χώρες και των πέντε ηπείρων. Περίπου το 30% των διαγωνιζόμενων ήταν Ρώσοι. Οι ποδηλάτες είχαν χωριστεί σε Experts των οποίων στόχος ήταν οι προκρίσεις για τον τελικό των Gran Fondo που θα γίνει τον Αύγουστο στο Albi της Γαλλίας, αλλά και στους Sportive, που έτρεξαν για αναψυχή.

Οι Experts κάλυψαν 178.7 χρονομετρημένα χιλιόμετρα και οι Sportive 246.6χλμ.

Ρώσοι στην Sportive

Εύκολα πρώτη στην Sportive η Polina Razbitskaya με δεύτερη την Karina Ligacheva και τρίτη την Maria Shishkanova. Στους άντρες πρώτος ο Ρώσος Andrey Nosov με δεύτερο το βρετανό Tobias Jones και τρίτο  τον Γιάννο Καδή της κυπριακής AWOL. Στους Juniors, στα κορίτσια πρώτη η Νάταλι Δημοσθένους με δεύτερη την Ελένη Ανδρέου και στα αγόρια πρώτος ο Aden Paterson (Ντουμπάι), δεύτερος ο Αλέξανδρος Ματάγκος και τρίτος ο Πέτρος Προκοπίδης.

Στο ομαδικό η Εθνική ομάδα της Μάλτας κέρδισε την ανδρική και τη γυναικεία κατηγορία, ενώ η Frankie’s Cycling από το Dubai ήταν πρώτο στη μικτή ομαδική κατηγορία.

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στο http://cyclingcy.com/gf-tour, στο www.ucigranfondoworldseries.com και φωτογραφίες και βίντεο στο www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ