aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε 141 αθλητές σε εννιά αγωνίσματα στο Μαυροβούνιο

Με 141 αθλητές σε εννιά αγωνίσματα στο Μαυροβούνιο

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε την αποστολή, το πρόγραμμα και τους στόχους της Κυπριακής ομάδας για τους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα γίνουν για πρώτη φορά στο Μαυροβούνιο, από 27 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος εννέα χώρες που είναι η διοργανώτρια χώρα του Μαυροβουνίου, η Κύπρος το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, το Μονακό, η Μάλτα, η Ανδόρρα, το Σαν Μαρίνο, και το Λίχτενσταϊν.

Στους αγώνες θα δώσουν το «παρών» τους 930 περίπου αθλητές, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ, Για πρώτη φορά το Μαυροβούνιο θα συμμετάσχει με σχεδόν πλήρη ομάδα και θα είναι η αποστολή με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών. Συνολικά στους αγώνες έχουν διαπιστευθεί 1400 περίπου άτομα.

Επικεφαλής της Κυπριακής Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, και Αρχηγός Αποστολής το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ κα Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Ο προέδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφερόμενος στο σκεπτικό συγκρότησης της αποστολής, σημείωσε ότι η ΚΟΕ έδωσε τη δυνατότητα σε 141 αθλητές να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση πολυαγώνων, προσφέροντας μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους για να διακριθούν: «Μέσα σε αυτά τα 34 χρόνια των αγώνων, η διοργάνωση μεγάλωσε και εξελίχθηκε. Αυξήθηκαν σταδιακά ο αριθμός των αθλητών, τα αθλήματα, τα αγωνίσματα και από το 2011 και οι χώρες. Οι αγώνες έχουν καθιερωθεί, αλλά ταυτόχρονα έχουν διαφοροποιηθεί από την αρχική τους μορφή. Το επίπεδο του αθλητισμού σε αρκετές από τις χώρες που συμμετέχουν συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου έχει ανέβει κατακόρυφα. Δεν περιμένουμε τους ΑΜΚΕ για να αντιληφθούμε που βρισκόμαστε σε επίπεδο κορυφής. Οι αγώνες δίνουν τη δυνατότητα να εξαχθούν συνολικά συμπεράσματα για το επίπεδο του αθλητισμού κυρίως στη βάση των αθλητικών Ομοσπονδιών».

Η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι ΑΜΚΕ αποτελούν αγώνες με τους οποίους αναδεικνύεται και αξιολογείται το αθλητικό επίπεδο της χώρας δεν μπορούμε να θέσουμε ως στόχο μικρότερο της κατάκτησης της 1ης θέσης στον πίνακα των μεταλλίων σημειώνοντας όμως τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας που καταγράφει η φετινή διοργάνωση:

«Τη σκακιέρα στον πίνακα των μεταλλίων έρχεται να αλλάξει σήμερα το Μαυροβούνιο το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά με πλήρη ομάδα και με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών, κάτι που του επιτρέπει να διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά. Η παράδοση επίσης δείχνει ότι κάθε φορά που μέχρι τώρα διοργανωτής ήταν μία από τις τρεις μεγάλες χώρες (Κύπρος, Ισλανδία, Λουξεμβούργο) κατάφερνε και να τους κερδίσει και αυτό κατά κάποιο τρόπο καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που καλλιεργείται στην ίδια την διοργανώτρια χώρα σε όλους τους τομείς, και το Μαυροβούνιο ως μία νέα μεγάλη χώρα των «Μικρών Κρατών» της Ευρώπης αυτό θα θέλει να επιδιώξει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ