aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΛαμπερή η ψεσινή βραδιά της Σκοποβολής - Aθλητές της χρονιάς Αχιλλέως και Κωνσταντία Νικολάου

Λαμπερή η ψεσινή βραδιά της Σκοποβολής – Aθλητές της χρονιάς Αχιλλέως και Κωνσταντία Νικολάου

Λαμπερή ήταν η ψεσινή βραδιά της Σκοποβολής στο Ολυμπιακό Μέγαρο της ΚΟΕ,  στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι σκοπευτές και σκοπεύτριες του 2023.

Στην παρουσία αξιωματούχων του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και των Σκοπευτικών Οργανώσεων, αλλά και πλήθος φίλων της Σκοποβολής και γονέων των αθλητών και αθλητριών, η ΣΚΟΚ απένειμε την απαιτούμενη τιμή και αναγνώριση στους Πρωταθλητές του 2023, σε όλα τα αγωνίσματα και βράβευσε όσους ξεχώρισαν με την αγωνιστική τους πορεία και τις διακρίσεις τους στις τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις.

ΑΘΛΗΤΗΣ της Χρονιάς, αναδείχθηκε για 16η φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος σκοπευτής, ο Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος τον Μάϊο του 2023, σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στο ΣΚΗΤ. Ο σκοπευτής του ΣΚΟΠΑΦ, με την ολοκλήρωση των διοργανώσεων του 2023, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης και στην έκτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο ΣΚΗΤ.

ΑΘΛΗΤΡΙΑ της Χρονιάς, αναδείχθηκε η σκοπεύτρια της ΣΚΟΑΜ Κωνσταντία Νικολάου, η οποία είχε μια εξαιρετική παρουσία στις διεθνείς διοργανώσεις του 2023. Χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό στο Γκράν Πρί στην Λευκωσία και Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην πόλη Ραμπάτ του Μαρόκου.

ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑΣ, αναδείχθηκε η Εθνική Εφήβων ΣΚΗΤ, η οποία κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κορέα, τον Ιούλιο του 2023. Την Εθνική μας ομάδα αποτελούσαν οι έφηβοι Ανδρέας Ποντίκης, Θεόδωρος Ιωαννίδης και Βαρνάβας Θεοδώρου.

Βραβεύτηκαν επίσης οι ΕΦΗΒΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, οι 17χρονοι, Μάρκος Κοντόπουλος και Ανδρέας Ποντίκης, οι οποίοι κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κορέα, τον Ιούλιο του 2023 και το αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Όσιεκ της Κροατίας, το Σεπτέμβριο του 2023.

Το ΑΡΙΣΤΕΙΟ της ΣΚΟΚ για το 2023, απονεμήθηκε στον παράγοντα της Σκοποβολής Προκόπη Γαβριηλίδη, για την τεράστια και πολυετή προσφορά του στο άθλημα της Σκοποβολής, το οποίο υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από την θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΣΚΟΚ.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν και ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Στη σκοπεύτρια του ΤΡΑΠ Γεωργία Κωνσταντινίδου, η οποία παρά το ότι έγινε μαμά συνέχισε να αγωνίζεται στους Πρωταθληματικούς αγώνες της ΣΚΟΚ και στις διεθνείς διοργανώσεις και στον αθλητή του ΠΑΡΑΤΡΑΠ Νεόφυτο Νικολάου, αργυρό μετάλλιο στο Διεθνές Γκραν Πρι στην Τσεχία.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ επίσης οι σκοπευτές και σκοπεύτριες, οι οποίοι εξασφάλισαν μετάλλια στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) στην Μάλτα.

Στην Ματίνα Κουτσκάροβα και το Νιχάτ Ακτερζί, χάλκινο μετάλλιο στο ΤΡΑΠ, στο Σάββα Ευσταθίου, χάλκινο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι, στην Μαριλένα Κωνσταντίνου, αργυρό μετάλλιο στο Αεροβόλο Τουφέκι και στον Ανδρέα Χαραλάμπους, χρυσό μετάλλιο, επίσης στο Αεροβόλο Τουφέκι.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ απονεμήθηκαν και σε σκοπευτές και σκοπεύτριες, οι οποίοι διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Στον Λεύκιο Μιλτιάδους για τις επιτυχίες του στα αγωνίσματα ΚΟΜΠΑΚ και ΣΠΟΡΤΙΓΚ. Ο σκοπευτής της ΣΚΟΛΕΜ, βρίσκεται στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο ΚΟΜΠΑΚ και στην τρίτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ.

Στον Πέτρο Εγγλεζούδη, αργυρό μετάλλιο στο μεικτό ομαδικό του ΣΚΗΤ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Λάρνακα, στον Ανδρέα Χάσικο, αργυρό μετάλλιο στο μεικτό ομαδικό του ΣΚΗΤ στους αγώνες Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στην Αναστασία Ελευθερίου, Αργυρό μετάλλιο στο μεικτό ομαδικό του ΣΚΗΤ με τους Εγγλεζούδη και Χάσικο, χάλκινο στο μεικτό ομαδικό στο Γκράν Πρι στην Λευκωσία, αργυρό στο μεικτό ομαδικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Λάρνακα και αργυρό μετάλλιο στο ατομικό του ΣΚΗΤ στο Γκράν Πρί στην Λευκωσία και στον Ανδρέα Μακρή, αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Λάρνακα.

Βραβεύτηκαν επίσης οι Σκοπευτικές Οργανώσεις της Χρονιάς. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας με 1889 βαθμούς, Δευτεραθλήτρια η ΣΚΟΛΕΜ με 1101 βαθμούς και Τριταθλήτρια η ΣΚΟΛΑΡ με 812 βαθμούς.

Στα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα, στο ΚΟΜΠΑΚ Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χάρης Κωνσταντίνου της ΣΚΟΛΕΜ και στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ ο Ντίνος Κωνσταντίνου του ΣΚΟΠΑΦ.

Στα Ολυμπιακά αγωνίσματα, στο Αεροβόλο Πιστόλι, Πρωταθλητές ανδρών και γυναικών, ο Χρίστος Γερασίμου και η Κωνσταντίνα Πρατσή και οι δύο της ΣΚΟΛΕΥ και στο Αεροβόλο Τουφέκι, ο Ανδρέας Χαραλάμπους της ΣΚΟΑΜ και Μαριλένα Κωνσταντίνου της ΣΚΟΛΕΥ. Η Κωνσταντίνου το 2023, κατέρριψε τρείς φορές το Παγκύπριο ρεκόρ.

Στο ΤΡΑΠ ανδρών και γυναικών Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Νικόλας Κυριάκου της ΣΚΟΛΕΜ και Άντη Ιερείδη της ΣΚΟΛΑΡ και στο ΣΚΗΤ, ο Γιώργος Αχιλλέως του ΣΚΟΠΑΦ και Αναστασία Ελευθερίου της ΣΚΟΛΕΜ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ