aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚοντίδης: «Το Ρίο άφησε γλυκόπικρη γεύση, όραμα μου μια θάλασσα γεμάτη πανιά»

Κοντίδης: «Το Ρίο άφησε γλυκόπικρη γεύση, όραμα μου μια θάλασσα γεμάτη πανιά»

Η 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι μια τεράστια επιτυχία «και για μένα αλλά και για την Κύπρο, αλλά εγώ προσωπικά είχα θέση το στόχο πιο ψηλά και είχα μία γλυκόπικρη γεύση με το που τελείωσαν οι αγώνες γιατί θα ήθελα να διεκδικήσω πάλι ένα ολυμπιακό μετάλλιο, δε το έκρυψα, δε το κρύβω τώρα», δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ από το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στην Λεμεσό, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία Laser Παύλος Κοντίδης.

Ο Παύλος Κοντίδης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Κύπρου ως ο πρώτος αθλητής που έφερε στην χώρα του ολυμπιακό μετάλλιο. Στην δεύτερη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, στο Λονδίνο το 2012, κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Laser, προσφέροντας μεγάλη τιμή και περηφάνια σε ολόκληρη την Κύπρο. Με τα συνεχή του επιτεύγματα, εμπνέει τις νέες γενιές να ασχοληθούν με τα ναυταθλήματα.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης, κάνοντας τον απολογισμό του μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σε μεγάλη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, είπε ότι μια κούρσα, η οποία μπορούσε να του βγει πολύ καλύτερα, η 5η κούρσα συγκεκριμένα, αν του έβγαινε όπως θα ήθελε, τότε και με μαθηματική ακρίβεια θα έπαιρνε το χάλκινο μετάλλιο και ίσως και το αργυρό.

«Και όπως ξέρουμε έτσι είναι στο αθλητισμό , έτσι είναι στην ζωή, σε τέτοια επίπεδα παίζονται όλα στις λεπτομέρειες και αυτό το πράγμα δεν μπορεί παρά να σε πεισμώσει ακόμη περισσότερο, να σε κάνει πιο δυνατό και να προσπαθήσεις με όλο σου το είναι και με όλη την πατρίδα στο πλάι σου για τους επόμενους Ολυμπιακούς που είναι το Τόκιο. Από τώρα ξέρω ότι συνεχίζω και ξεκίνησε μια νέα τετραετία», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Κοντίδης δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία να δει πως θα είναι οι Ιάπωνες και πως είπε πιστεύει ότι στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 θα δούμε κάτι το πολύ ανώτερο και φαντασμαγορικό.

Ο Κύπριος πρωταθλητής στέλνει, παράλληλα, το μήνυμα προ τον κόσμο και κυρίως προς τη νέα γενιά ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν οποιοδήποτε άθλημα θα τους ενδιέφερε, γιατί όπως λένε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και η ενασχόληση με τον αθλητισμό σου δίνει πάρα πολλά.

Στην συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Παύλος Κοντίδης μιλά, μεταξύ άλλων, για την αποκατάσταση των αθλητών και γιατί είναι αναγκαία, για το πρόσφατο αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, το όραμα του, την προετοιμασία του και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον κράτησε μακριά από τα μετάλλια και τις δυνατότητες του στην Ολυμπιάδα του Ρίο, και πως έζησε την γιορτή του αθλητισμού πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι σίγουρα η 7η θέση είναι μια τεράστια επιτυχία και για τον ίδιο αλλά και για την Κύπρο.

«Εγώ προσωπικά είχα θέση το στόχο πιο ψηλά και είχα μία γλυκόπικρη γεύση με το που τελείωσαν οι αγώνες γιατί θα ήθελα να διεκδικήσω πάλι ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Δε το έκρυψα, δε το κρύβω τώρα. Όταν έκανα τον απολογισμό μου, πιστεύω μια κούρσα η οποία μπορούσε να μου βγει πολύ καλύτερα, η 5η κούρσα συγκεκριμένα, αν μου έβγαινε όπως θα ήθελα, τότε και με μαθηματική ακρίβεια θα έπαιρνα το χάλκινο μετάλλιο και ίσως και το αργυρό. Και όπως ξέρουμε έτσι είναι στο αθλητισμό, έτσι είναι στην ζωή, σε τέτοια επίπεδα παίζονται όλα στις λεπτομέρειες και αυτό το πράγμα δεν μπορεί παρά να σε πεισμώσει ακόμη περισσότερο, να σε κάνει πιο δυνατό και να προσπαθήσεις με όλο σου το είναι και με όλη την πατρίδα στο πλάι σου για τους επόμενους Ολυμπιακούς που είναι το Τόκιο. Από τώρα ξέρω ότι συνεχίζω και ξεκίνησε μια νέα τετραετία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την διοργάνωση στο Ρίο, ο κ. Κοντίδης είπε ότι δεν έμενε στο Ολυμπιακό Χωριό γιατί η ιστιοπλοΐα ήταν μακριά σε σχέση που βρισκόταν το Ολυμπιακό Χωριό και ήταν πιο εύκολο για εκείνον και για θέματα συγκέντρωσης και ξεκούρασης και αποκατάστασης για τον αγώνα να είναι εκτός.

«Ως προς το πως έζησα την διοργάνωση, υπήρχε λίγη έλλειψη οργάνωσης, αλλά οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή διοργάνωση. Περιμένω τώρα με ανυπομονησία να δω πως θα είναι οι Ιάπωνες γιατί πιστεύω σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμοι οι αγώνες, ξέρουμε πόσο οργανωμένοι είναι σαν λαός και τυπικοί, είναι «στρατιώτες». Πιστεύω θα δούμε κάτι το πολύ ανώτερο και φαντασμαγορικό», συμπλήρωσε.

det_kontidis

TOKIO 2020

Σε ερώτηση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο 2020 και ποιους στόχους έχει θέσει, καθώς και για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι το Τόκιο είναι μακριά και πρόσθεσε ότι η προετοιμασία του ξεκίνησε και στα μέσα του μήνα θα πάει Κροατία να ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς.

«Τώρα κάνω περισσότερο γυμναστική. Ήδη έλαβα μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, όπου πήρα το αργυρό μετάλλιο και ήταν μια πολύ καλή θέση για μένα. Ο επόμενος αγώνας θα είναι τον Δεκέμβριο στο τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην Μελβούρνη και μετά ο καινούργιος χρόνος. Κάθε χρόνο μέχρι τους Ολυμπιακούς θα έχουμε τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως επίσης το 2017 θα έχουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες και πολύ σημαντικοί αγώνες είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα και τα πανευρωπαϊκά που λαμβάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο εκτός αν συμπίπτουν με την προετοιμασία μας για ένα πιο μεγάλο γεγονός όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και καμιά φορά οι Μεσογειακοί Αγώνες. Τώρα, βλέποντας τέσσερα χρόνια μακριά, στο Τόκιο, αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να βγάλω ό,τι καλύτερο μπορώ», συμπλήρωσε.

Αυτό, συνέχισε, είναι που πρέπει να είναι ο στόχος κάθε αθλητή, να βγάζει το καλύτερο του εαυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σημαντική ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, στην πρώτη του συμμετοχή μετά τη Ολυμπιάδα του Ρίο, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι ήταν καθοριστικής σημασίας γιατί μετά τους Ολυμπιακούς επικρατούσε μια γλυκόπικρη γεύση, και όταν αμέσως μετά, στον επόμενο αγώνα, έρχεται μια επιτυχία, αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο να διώξει την οποιαδήποτε πικρία.

«Σίγουρα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όταν υπάρχει ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα είναι αυτό που πονάει περισσότερο από άλλους αγώνες, γιατί ξέρεις ότι είναι κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι κάθε χρόνο, άρα η επόμενη σου ευκαιρία θα είναι σε τέσσερα χρόνια , αλλά ναι, όταν έρχεται αυτή η επιτυχία αμέσως μετά δείχνει ότι όλη η δουλειά που γινόταν και γίνεται είναι σωστή, επιβεβαιώνει αυτό που κάνεις και σου δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίσεις για την καινούργια καμπάνια το Τόκιο», συμπλήρωσε.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Σε ερώτηση από πότε ξεκίνησε την ενασχόληση του με την ιστιοπλοΐα και ποιο ήταν το έναυσμα για να αρχίσει τον πρωταθλητισμό, ο κ. Κοντίδης είπε ότι ξεκίνησε το Μάιο του 1999, σε ηλικία 9 χρόνων, στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

«Έπιασα ένα σκάφος optimist που είναι τα σκάφη που κάνουν τα μικρά παιδιά και άρχισε να μου δείχνει ο τότε προπονητής εκεί στον Όμιλο ο Γιαννάκης Παπάζογλου. Ήταν η πρώτη μου επαφή με την θάλασσα για να κάνω ιστιοπλοΐα, γιατί ζώντας στην Λεμεσό πάντοτε μου άρεσε η θάλασσα, πήγαινα ψάρεμα με τον πατέρα μου, με ψαροντούκεφο, μου άρεσε τα καλοκαίρια να κολυμπάω, άρα υπήρχε αυτός ο στενός δεσμός με την θάλασσα και θα έλεγα το έναυσμα για να ξεκινήσω ιστιοπλοΐα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ο πατέρας μου γιατί ήταν και αυτός ιστιοπλόος και είναι ακόμα μέχρι σήμερα, και έτσι με έβαλε να δοκιμάσω. Ήταν ένα άθλημα που με τράβηξε και καταλάβαινα σιγά – σιγά από την ηλικία των 12, 13 χρόνων ότι ήταν αυτό που με εκφράζει γιατί όταν ερχόταν το καλοκαίρι και η μητέρα μου θα έλεγε να πάμε διακοπές οικογενειακώς, εγώ θα έλεγα όχι θέλω να μείνω να κάνω προπόνηση και έτσι εκεί έβλεπες ότι ήταν αυτό που με ευχαριστούσε περισσότερο από το να πάω διακοπές, άρα ήταν αυτό που με έκφραζε», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι σιγά – σιγά από μία ενασχόληση, ένα χόμπι, σε ηλικία 15 χρόνων άρχισε να μπαίνει σοβαρά στον πρωταθλητισμό γιατί ναι μεν ήταν σε νεαρή ηλικία αλλά το τότε πρόγραμμα ήταν πρόγραμμα πρωταθλητή.

«Ξυπνούσα από τις 05:15, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, τις καθημερινές, για να πάω να κάνω ποδηλασία το πρωί, ερχόμουνα εδώ στο ιστιοπλοϊκό και με το που τελείωνα πήγαινα στο Grammar School, στο γυμνάσιο, έκανα τα μαθήματα μου και κατευθείαν όταν σχόλανα η ώρα 14:00 με περίμενε ο πατέρας μου ή μητέρα μου στο αυτοκίνητο με ένα σάντουιτς, το έτρωγα στο δρόμο, με ξανά έφερναν εδώ στο ιστιοπλοϊκό, έπαιρνα το σκάφος μου, έμπαινα στην θάλασσα, έκανα προπόνηση μέχρι να δύση ο ήλιος, μετά πίσω στο ιστιοπλοϊκό κέντρο, είχα μαγειρεμένο φαγητό για μεσημεριανό από το σπίτι, το έτρωγα, ξεκουραζόμασταν λίγο και μετά γυμναστήριο εδώ στο ιστιοπλοϊκό κέντρο. Άρα, αντιλαμβάνεστε, να πηγαίνω σπίτι 8 με 9 το βράδυ να έχω να φάω, να κάνω μπάνιο και να διαβάσω και να κοιμηθώ νωρίς για την επόμενη μέρα, αυτό ήταν πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και πολύς κόσμος με ρωτούσε πως τα καταφέρνω», πρόσθεσε.

Όταν υπάρχει θέληση, συνέχισε ο κ. Κοντίδης, όλα μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος,φτάνει να έχει σωστό προγραμματισμό.

«Αυτό που είχα διαφορά εγώ με τους φίλους μου, με τους συμμαθητές μου, ήταν ότι δεν ξόδευα ώρα να βλέπω τηλεόραση, δεν ξόδευα ώρα να παίξω play station στις καθημερινές, ήξερα ότι η ώρα μου ήταν περιορισμένη, άρα την χρησιμοποιούσα στο μέγιστο που μπορούσα να την χρησιμοποιήσω και το πιο σημαντικό ότι προσπαθούσα και από την τάξη να μαθαίνω τα μαθήματα, έτσι αυτό μου γλίτωνε χρόνο για το υπόλοιπο της μέρας. Σίγουρα τα Σαββατοκύριακα ή κάποιες μέρες που θα είχα πιο πολύ ελεύθερο χρόνο και εγώ σαν ένας φυσιολογικός νέος θα βρεθώ με τους φίλους μου, θα δω τηλεόραση, θα παίξω και εγώ τα τηλεπαιχνίδια ή τα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά είχα προτεραιότητες στη ζωή μου και ήταν αυτό που κατάφερα σιγά – σιγά να βγω ψηλά και στους διεθνείς αγώνες», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι το άθλημα της ιστιοπλοΐας μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει μοναχικό, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι όντως μπορεί να χαρακτηριστεί μοναχικό, «γιατί είναι πολλές οι φορές που, ειδικά εγώ όταν είμαι στην Κύπρο και προπονούμαι μόνος μου, μπορεί να έρθω να πάρω το σκάφος μου και να μπω εντελώς μόνος μου και να αρμενίσω, να ταξιδέψω στη θάλασσα, αλλά από την στιγμή που μπαίνεις μέσα στο σκάφος, οι σκέψεις από τον πραγματικό κόσμο, απλά σταματούν».

«Είσαι ελεύθερος, το μυαλό σου δεν σκέφτεται τι έγινε την μέρα, τι έγινε χθες, τι θα γίνει αύριο, νοιώθει το τώρα, βλέπει τις καιρικές συνθήκες, προσπαθεί να αντιληφθεί τι θα κάνει ο άνεμος, βλέπει τα σύννεφα αν έχουν δώσουν κάποιο σημάδι, γιατί η δουλειά του ιστιοπλόου δεν είναι να μόνο να κάνει το σκάφος του να πηγαίνει γρήγορα που είναι θέμα αίσθησης και τεχνικής, αλλά ταυτόχρονα, κάνοντας αυτό πρέπει να είναι σε θέση να διαβάσει τι θα κάνει ο καιρός. Υπάρχουν σημάδια που μας δίνει η φύση είτε αυτά είναι τα σύννεφα πολλές φορές είτε ένα πλοίο που έχει κάνει καπνό και γυρνάει ο καπνός και βλέπεις ότι άλλαξε ο αέρας. Αυτά πρέπει να τα αντιλαμβάνεσαι, άρα πρέπει να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος και διαυγής και ανοικτός στις αλλαγές, και αυτό το πράγμα απλά σου σταματάει όλες τις άλλες σκέψεις και σε ελευθερώνει», πρόσθεσε.

pavlos kontides (1 of 1)

ΌΡΑΜΑ

Ερωτηθείς ποιο είναι το όραμα του για τα ναυταθλήματα στην Κύπρο, ο Παύλος Κοντίδης είπε ότι τώρα, εάν η Κύπρος μπορεί να φτάσει ψηλά στα ναυταθλήματα ή όχι, όχι απλά το πιστεύω,είμαι σίγουρος γιατί έχουμε το καλύτερο γήπεδο που είναι δωρεάν.

«Έχουμε την θάλασσα 12 μήνες τον χρόνο που μπορούμε να την χρησιμοποιούμε, φτάνει να την αξιοποιήσουμε. Δεν πρέπει να επενδύσουμε να χτίσουμε το γήπεδο, είναι εδώ, μας το έκανε δώρο ο Θεός, έχουμε τις τέλειες συνθήκες και για ιστιοπλοΐα και για κωπηλασία και για τα άλλα ναυταθλήματα, φτάνει να τα αξιοποιήσουμε. Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω εγώ ή αντιμετώπισα, πλέον είναι πολύ καλά τα πράγματα, ειδικά μετά το ολυμπιακό μετάλλιο. Ο ΚΟΑ, η ΚΟΕ, η ΚΙΟ, ο ΝΟΛ όλοι με αγκάλιασαν περισσότερο και οικονομικά και ηθικά, αλλά και σίγουρα οι χορηγοί μου, πρέπει να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που είναι η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο Ίδρυμα όπως και οι υποστηρικτές μου, το Stelios Foundation, η AJK wealth management και η Vita Construction που χωρίς αυτούς σίγουρα θα φάνταζε πολύ πιο δύσκολο το έργο μου και είναι αυτό που σου κάνει να μην έχεις έγνοιες και να κάνεις την δουλειά σου. Η δουλειά σου είναι να κάνεις προπόνηση και να προετοιμάζεσαι συνεχώς για τα μεγάλα ραντεβού, τους αγώνες, τους διεθνείς, τους ολυμπιακούς αγώνες, τα παγκόσμια πρωταθλήματα, τα παγκόσμια κύπελλα και έτσι έχοντας τους αυτούς είναι πολύ πιο εύκολο το έργο μου», συμπλήρωσε.

Ο Π. Κοντίδης, μιλώντας για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν τις καιρικές συνθήκες, είπε ότι σίγουρα πρέπει να επενδυθεί χρόνος, χρήμα και γνώση στα ναυταθλήματα, να φέρουν και άλλα παιδιά κοντά, γιατί πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από τον έξω κόσμο, πολλά παιδιά ήρθαν κοντά, «φτάνει να είμαστε έτοιμοι να τα υποδεχτούμε και είναι η δουλειά μας να το κάνουμε αυτό, γιατί το όραμα μου το δήλωσα πολλές φορές ότι είναι να δω την θάλασσα της Κύπρου γεμάτη με πανιά».

pavlos kontides

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Σε ερώτηση ποια είναι η θέση του όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση αθλητών, ο κ. Κοντίδης είπε ότι πιστεύει ότι αυτό το πράγμα είναι αναγκαίο γιατί μπορεί ο αθλητής να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στον πρωταθλητισμό, και να ξέρει ότι πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε διεθνές επίπεδο ότι θα εξασφαλιστεί επαγγελματικά γιατί «σπαταλώντας» τα χρόνια που θα μπορούσε να δούλευε αυτός κάνει πρωταθλητισμό, εάν έρθει σε τέλος η καριέρα του και δεν έχει που να πάει, είναι πολύ πιο δύσκολο να μπει ξανά στην κοινωνία.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στην Κύπρο που μπορούν να αξιοποιηθούν και αυτό όχι απλά το πιστεύω, είμαι σίγουρος όπως σας είπα και πριν ότι υπάρχουν πάρα πολλές προοπτικές», σημείωσε.

pavlos kontides

ΜΗΝΥΜΑ

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα συμβούλευε κάποιον που θα ήθελε να ασχοληθεί με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, ο πρωταθλητής μας είπε ότι θα τον συμβούλευε να βάλει το μαγιό του και να έρθει κάτω στην παραλία, σε ένα ναυτικό όμιλο και να δοκιμάσει γιατί θα είναι μια εμπειρία ζωής, θα είναι κάτι που θα θυμάται όλη του την ζωή.

«Εγώ αυτή την μέρα, το Μάιο του 1999 που μπήκα στο σκάφος, όταν πήγα στο σπίτι ένοιωθα ακόμα το σώμα μου ότι ήταν στο σκάφος και κουνιέται και έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια και ακόμα μπορώ να κλείσω τα μάτια μου και να το βιώσω και να νιώσω το ίδιο συναίσθημα. Πιστεύω αυτό το πράγμα μόνο στην ιστιοπλοΐα μπορείς να το ζήσεις. Είναι ένα άθλημα διαφορετικά από τα άλλα, είναι ένα άθλημα γεμάτο προκλήσεις, έχει πρόκληση και για το μυαλό σου αλλά και για το σώμα σου και δεν είναι ποτέ μονότονο. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Οι συνθήκες αλλάζουν, ταξιδεύεις σε άλλες θάλασσες, ο κυματισμός, ο αέρας, ποτέ δε θα μπεις και να πεις ότι αυτή η ημέρα ήταν ίδια με την χθεσινή, πάντα θα υπάρχει κάτι διαφορετικό και είναι αυτό που ελκύει τους περισσότερους και η μαγεία που σε απομονώνει από τον έξω κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Κοντίδης έδωσε το μήνυμα ότι ο κόσμος, η νέα γενιά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν οποιοδήποτε άθλημα θα τους ενδιέφερε, γιατί όπως λένε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και η ενασχόληση με τον αθλητισμό σου δίνει πάρα πολλά.

«Είναι λες και αποφοιτάς από τέσσερα πανεπιστήμια, σε μαθαίνει πράγματα που δεν μπορείς να τα μάθεις πουθενά αλλού, σε μαθαίνει να βρίσκεις τα όρια από μέσα σου, σε μαθαίνει να είσαι προγραμματισμένος, να θέτεις στόχους, να βλέπεις την ζωή με πιο θετικό μάτι και πάνω απ’ όλα σε μαθαίνει ότι όσες δυσκολίες κι αν υπάρξει που είναι περισσότερες από τις επιτυχίες ότι εσύ πάντα θέτεις στον στόχο σου και συνεχίζεις μέχρι να πετύχεις, γιατί ανεπιθύμητα αποτελέσματα θα έρθουν πολλά, κάποιοι τα ονομάζουν αποτυχίες, εγώ τα ονομάζω ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Αποτυχημένος είναι κάποιος ο οποίος προσπαθεί μια φορά, έχει ανεπιθύμητο αποτέλεσμα και σταματά, τότε αποτυγχάνει. Αυτός που συνεχίζει έχει απλά ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, προς το τέλος θα τα καταφέρει. Σε κάνει να είσαι πεισματάρης ο αθλητισμός και τι άλλο καλύτερο από το να έχουμε περισσότερους νέους να διαφημίζουν την Κύπρο ανά το παγκόσμιο και να μας κάνουν όλους περήφανους», κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξη του Κύπριου Ιστιπλόου σε βίντεο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ