aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: «Καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα για τον Οργανισμό»

ΚΟΑ: «Καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα για τον Οργανισμό»

Με δήλωση της η πρόεδρος του Κλέα Παπαέλληνα αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον Οργανισμό.

Αναλυτικά: «Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση  ότι η Έκθεση στην ολότητα της παρουσιάζει μία σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα για τον Οργανισμό, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του Διοικητού Συμβουλίου για συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή.

Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, για πρώτη φορά όμως δεν εντοπίζεται ούτε μία περίπτωση μη σεβασμού στο δημόσιο χρήμα, ούτε και καταγράφονται σημαντικές παρατηρήσεις για νέα θέματα.

Αντίθετα, στη φετινή έκθεση του Ελεγκτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα η συνεχής προσπάθεια του Οργανισμού για βελτίωση. Για το αποτέλεσμα αυτό εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ακόμη και εκεί που κάποιες αποφάσεις του παρελθόντος εξακολουθούν να επηρεάζουν τον Οργανισμό, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο έχει δρομολογήσει μέτρα για εξάλειψη των προβλημάτων. Παράδειγμα αποτελεί το Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΣΕΑ) το οποίο κληρονομήσαμε από το 1991 και εμείς διορθώνουμε. Η Έκθεση καταγράφει τις ενέργειες που έγιναν και τις λύσεις που προσφέρθηκαν.

Όσον αφορά την λεγόμενη υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά €508.338, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω ότι ουσιαστικά αυτή είναι τεχνικής φύσης αφού ο ΚΟΑ δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ πέραν των ποσών που του χορηγήθηκαν από το Κράτος.

Απλώς ποσά από εξοικονομήσεις σε άλλα κεφάλαια, κυρίως από τα διαχειριστικά έξοδα δόθηκε στα προσφυγικά σωματεία, κάτι που ήταν και παράκληση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προσφύγων της Βουλής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ