aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: Άρχισε η Ποδηλατική Πορεία ΟΠΑΠ

ΚΟΑ: Άρχισε η Ποδηλατική Πορεία ΟΠΑΠ

Με το σύνθημα «Ποδηλατώ για Ένα Ευρώ για Ένα Χαμόγελο» ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Ποδηλατική Πορεία ΟΠΑΠ, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με εμπνευστή και εκτελεστή την αθλήτρια ποδηλασίας Μαρίνα Θεοδώρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Η Ποδηλατική Πορεία θα είναι πενθήμερη και θα καλύψει όλη την ελεύθερη Κύπρο. Άρχισε την Τετάρτη 1η Ιουνίου και τελειώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η εκκίνηση της Ποδηλατικής Πορείας κηρύχθηκε από την Πρόεδρο του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα στα γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία, η οποία σε δηλώσεις της, είπε και τα εξής:

«Καλούμαστε όλοι σε αυτή την 5νθήμερη  διαδρομή της Ποδηλατικής Πορείας ΟΠΑΠ  «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»  εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και συμπαράστασή μας. Ένα ευρώ από τον καθένα μας είναι αρκετό για να προσφέρει την ελπίδα και  ένα χαμόγελο στα παιδιά και στις οικογένειες τους που διεξάγουν ένα τιτάνιο αγώνα επιβίωσης.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για τη συνεργασία στην επίτευξη της επιτυχίας της Ποδηλατικής Πορείας ΟΠΑΠ, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Αστυνομία Κύπρου, το Υπουργείο Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα όνειρο Μια Ευχή», την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας.

Θέλω να συγχαρώ τη Μαρίνα Θεοδώρου που με εργαλείο  το ποδήλατό της θα διανύσει 700 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, αλλά και την ανεξάντλητη ανάγκη του ανθρώπου εθελοντή να είναι ενεργός και να προσφέρει στα κοινά. Τέλος θέλω επίσης να συγχαρώ τους εθελοντές ποδηλάτες, τους ερανιστές, το κοινό και όλους όσους θα προσφέρουν εθελοντικά σε αυτό τον ιερό σκοπό. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Έγκωμης κ. Ζαχαρία Κυριάκου που τιμά με την παρουσία του την εκδήλωση της εκκίνησης της Ποδηλατικής Πορείας και για την εισφορά που κατέθεσε εκ μέρους του Δήμου. Κηρύσσω την εκκίνηση της ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΟΠΑΠ «Ποδηλατώ για ένα ευρώ για ένα χαμόγελο» και εύχομαι καλή διαδρομή και καλή επιτυχία!».

Παρόντες στην εκδήλωση της εκκίνησης ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, το Μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου  κ. Πάμπος Χρίστου, ο Πρόεδρος ΚΟΠΟ κ. Νάκης Μιχαηλίδης, η Γενική Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Μάρω Χατζηχριστοφή και ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους επαίνεσαν την Μαρίνα για αυτή της την ανθρωπιστική πρωτοβουλία και κάλεσαν τον κόσμο να συνεισφέρει για τη στήριξη και βοήθεια των παιδιών με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι Αθλητικών Ομοσπονδιών, το προσωπικό του ΚΟΑ, καθώς και δεκάδες ποδηλάτες των σωματείων μελών της ΚΟΠΟ, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την Μαρίνα στην πορεία της. Στην εκκίνηση έλαβε μέρος και η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Άντρια Χριστοφόρου, η οποία θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ: www.cyprussports.org να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα της Ποδηλατικής Πορείας ΟΠΑΠ, καθώς και τους χώρους παράδοσης των εισφορών.

Η εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ. παραχώρησε δωρεάν το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ στους ποδηλάτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ