aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗχηρά μηνύματα από Ασημάκη: «Ελλάδα και Κύπρος μαζί, θα ήταν πολύ ωραίο…»

Ηχηρά μηνύματα από Ασημάκη: «Ελλάδα και Κύπρος μαζί, θα ήταν πολύ ωραίο…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ)

Κορυφαίοι αθλητές που έχουν τιμήσει την Ελλάδα και την έχουν κάνει υπερήφανη, τίμησαν πρόσφατα με την παρουσία τους το «5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών» του ΠΣΑΤ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Μία εξ αυτών και η αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας πόλο και Κυπελλούχος Ευρώπης, Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία μίλησε στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών και θα αναφέρθηκε στις εμπειρίες της, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σήμερα στην Ελλάδα κυρίως λόγω ελλειψης εγκαταστάσεων και οικονομικών πόρων.

Πέραν αυτού, με αφορμή την παρουσία της Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (εκπροσωπήθηκε από τέσσερα μέλη του νέου Δ.Σ. της και τέσσερις αθλητικούς συντάκτες-μέλη της), κλήθηκε για λογαριασμό του «Goal.com.cy» να αναφερθεί και στο γεγονός πως στην Κύπρο όλο και περισσότερος κόσμος, κυρίως άντρες, ασχολείται με το πόλο και διεξάγονται συχνά events στη θάλασσα, πέραν από τις εγχώριες διοργανώσεις σε πισίνες.

Διαβάστε επίσης: Βολικάκης: «Ωραία δουλειά σε ΑΠΟΕΛ & Ομόνοια, πολύ καλές βάσεις στην Κύπρο»

Τόνισε επίσης, πως θα ήταν όμορφο να δημιουργηθούν και γυναικείες ομάδες υδατοσφαίρισης στην Κύπρο και μελλοντικά να μεγαλώσει το άθλημα, ώστε το νησί μας να μπορεί να συμμετέχει με μία εθνική ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις με την ελπίδα κάποια στιγμή να συνυπάρξουν σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελλάδα και Κύπρος. Όπως είπε, κάτι τέτοιο θέλει πολύ να το ζήσει μελλοντικά, έστω κι αν κατέχει άλλο πόστο στο άθλημα.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει το ερέθισμα για να μπαίνουν νέα παιδιά στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πως όταν είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες, και όταν υπάρχει έλλειψη υποδομών, πώς θα μπούνε οι νέοι άνθρωποι στον αθλητισμό; Διότι από αυτούς τους νέους ανθρώπους θα γίνει η επιλογή των αθλητών για τη μελλοντική στελέχωση των εθνικών ομάδων. Και σαφώς τώρα μιλάω καθαρά για το πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης. Και ξέρω για το πρωτάθλημα στην Κύπρο και μάλιστα ότι πολλοί συνάδελφοι μου από εδώ, άντρες κυρίως (σ.σ. ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει γυναικείο πρωτάθλημα και τόνισε πως θα ήταν ωραίο να υπήρχε), έχουνε έλθει στην Κύπρο και έχουν λάβει μέρος σε αγώνες», ήταν η αρχική της αναφορά.

Και συνέχισε: «Οπότε, όταν βελτιωθεί το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος έτσι θα μπορέσει και η Κύπρος να έχει τη δικιά της Εθνική ομάδα και εκπροσώπηση στις διεθνείς διοργανώσεις κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να δούμε Ελλάδα και Κύπρο μαζί σε κάποιο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να το ζήσω αυτό κάποια στιγμή, αλλά… Ουσιαστικά αυτό…».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις θυσίες που απαιτούνται για να γίνει κανείς πρωταθλητής: «Δύναμη και κυρίως πάντα να δίνεται στα παιδιά το ερέθισμα να μπουν στο χώρο του Αθλητισμού. Καταρχάς του Αθλητισμού, γιατί όπως είπαμε, ο Αθλητισμός είναι Υγεία και πρόκειται για Αξίες που πρέπει να τις γνωρίσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία και κατ’ επέκταση ο πρωταθλητισμός. Είναι δύσκολος ο δρόμος και πρέπει να συντελέσουν πολλοί παράγοντες για ένα παιδί από απλός αθλητής να γίνει πρωταθλητής. Ο Αθλητισμός είναι ένας χώρος που τον επιλέγεις και είναι τρόπος ζωής. Χρειάζονται θυσίες, αλλά σε επιλέγει και εκείνος. Αλλά είναι και οι παράγοντες των υποδομών. Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου και τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για να μπορέσεις να το δουλέψεις όλο αυτό και να βελτιωθείς. Μακάρι να βελτιωθούν οι υποδομές και να βρεθούνε οι πόροι γιατί θα είναι πολύ σημαντικό και η Κύπρος μας στις διοργανώσεις πόλο. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να το δω ακόμα και σε ένα άλλο πόστο να είμαι».

*Η Ασημάκη αγωνίζεται στη θέση του φουνταριστού στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Έχει στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης το 2011 και έχει αναδειχτεί Καλύτερη Παίκτρια του Κόσμου (FINA World Water Polo Player of the Year), αλλά και της Ευρώπης (LEN European Water Polo Player of the Year) την ίδια χρονιά. Αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού από το 2014, με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και Ελλάδας το 2015. Στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, με τον οποίο κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ευρώπης, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 5 πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ τη σεζόν 2006-07 είχε αγωνιστεί στην ισπανική Αλκορκόν, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ «ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ