aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ πανέμορφη Κρητικιά που λιώνει τον πάγο!

Η πανέμορφη Κρητικιά που λιώνει τον πάγο!

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη γράφει πλέον τη δική της «χρυσή» ιστορία στον χώρο του καλλιτεχνικού πατινάζ. Μια ιστορία, που πέρα από τους δύο συνεχόμενους τίτλους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους τρεις συνεχόμενους τίτλους σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει μέσα της την Κρήτη και τον Πειραιά και μια παραμυθένια διαδρομή ώς την κορυφή του κόσμου!

Η ίδια γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1995 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας. Ο πατέρας της Μανώλης Παπαδάκης, έχει τις ρίζες του στην Κρήτη και έμενε στον Κορυδαλλό πριν φύγει για τη Γαλλία. Η μητέρα της Κατρίν, Γαλλίδα προπονήτρια του πατινάζ, είναι αυτή που πέρασε στην κορούλα της από πολύ μικρή ηλικία το «μικρόβιο» του χορού στον πάγο. Η Γκαμπριέλα πρωτοφόρεσε πέδιλα του πατινάζ όταν έκλεισε τα τρία της χρόνια (!) και έδειξε από νωρίς το πού μπορούσε να φτάσει…

Σε ηλικία 9 ετών «έδεσε» αγωνιστικά σε ντουέτο με τον 10χρονο τότε Γκιγιόμ Σιζερόν και οι δυο τους θα πορευθούν μαζί όλα τα επόμενα χρόνια και θα παραμείνουν αχώριστοι μέχρι σήμερα. Το ντεμπούτο τους ως μέλη της ομάδας της Γαλλίας το κάνουν το 2009 στη σειρά αγώνων τζούνιορ και πήραν τη 15η θέση. Στα «μικρά» Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατέκτησαν το πρώτο τους μετάλλιο (χάλκινο) το 2013 στο Μιλάνο και στη συνέχεια η πορεία τους εκτοξεύτηκε.

Σήμερα η Γκαμπριέλα ζει μαζί με τη μητέρα της στο Κεμπέκ του Καναδά, ο πατέρας της ζει στο Όστιν του Τέξας και η ίδια σε κάθε ευκαιρία κάνει αναφορά στην ελληνική καταγωγή της. «Είμαι υπερήφανη που έχω καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας μου είναι από την Κρήτη και ζούσε στην Αθήνα. Από μικρή είχα μάθει να μιλάω ελληνικά, αλλά έχω χρόνια να τα μιλήσω, από τότε που ταξίδεψα για τελευταία φορά στην Ελλάδα και φοβάμαι ότι μπορεί να τα έχω ξεχάσει», δήλωσε η ίδια στον γαλλικό Τύπο αμέσως μετά την πρόσφατη επιτυχία της στη Σαγκάη.

Μολονότι διαζευγμένοι, οι γονείς της Γκαμπριέλας Παπαδάκη διατηρούν στενούς δεσμούς μεταξύ τους. Ο πατέρας της, ο Μανώλης Παπαδάκης, έχει μεταναστεύσει στο Τέξας, όπου μυεί τους ντόπιους στο πιο δημοφιλές πρόχειρο ελληνικό φαγητό, τον γύρο. Έχει μια καντίνα που φέρει το όνομα «Big Fat Greek Gyros», προσφέροντας σάντουιτς με γύρο, αλλά και σπανακόπιτα, κεφτεδάκια, μουσακά κ.λπ. στους Αμερικανούς που εκτιμούν τις μεσογειακές λιχουδιές.

Ο Μανώλης Παπαδάκης λέει συχνά στις παρέες, που τις κερνά ρακές, ότι μετακόμισε το 2011 στο Τέξας θέλοντας να μοιραστεί με τον κόσμο τις συνταγές της Κρητικιάς γιαγιάς του. Ισχυρίζεται επίσης ότι το βιογραφικό του εκτός από μεγάλο είναι και ασυνήθιστο, αφού ξεκίνησε την επαγγελματική διαδρομή του ως χορευτής και DJ, για να καταλήξει ιδιοκτήτης φαγάδικων στη Ρόδο και τώρα στις ΗΠΑ.

Η Γκαμπριέλα είναι η μεγάλη του αδυναμία: «Η Γκαμπριέλα δεν έχει κάνει υπερήφανη μόνο την οικογένειά της, αλλά και τον τόπο μας, την Κρήτη», λέει με καμάρι ο πατέρας της και συμπληρώνει: «Το νησί μας άλλωστε βγάζει γυναίκες με ατσαλένια θέληση, άτομα που έχουν τη δύναμη να πραγματοποιούν όνειρα και στόχους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ