aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈντονο κυπριακό χρώμα στο Gran Fondo

Έντονο κυπριακό χρώμα στο Gran Fondo

Στο Αλμπί της Γαλλίας και τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ερασιτεχνών UCI Gran Fondo World Series ο οποίος ξεκίνησε τη Πέμπτη (24/8) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (27/8). Οι Κύπριοι αθλητές εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό τον περασμένο Μάρτιο, στο Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen που διεξήχθη στην Πάφο. Η σειρά Gran Fondo, που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, περιλάμβανε 21 αγώνες σε τέσσερις ηπείρους στη διάρκεια της σεζόν 2016-17 και για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Κύπρο. Οι εννιά ποδηλάτες εκπροσωπούν την Κύπρο σε πέντε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και προέρχονται από τρεις ποδηλατικές ομάδες του νησιού.

Στην ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 19-34 για τα κυπριακά χρώματα αγωνίζεται ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, αρχηγός του ποδηλατικού τμήματος του ΑΠΟΕΛ. Στην κατηγορία 35-39, οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι Χαράλαμπος Χριστοδούλου από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ευαγόρα Παλληκαρίδη» Πάφου και ο Ευστράτιος Ευστρατίου της Ομόνοιας. Το «τριφύλλι» εκπροσωπείται επίσης στην κατηγορία 40-44 από τους Αλέξανδρο Κέστα και το Μιχάλη Θεοχάρους. Ο Δώρος Λιπέρτης, αθλητής της Ομόνοιας, αγωνίζεται στην κατηγορία 45-49. Τρεις εκπροσώπους έχει η Κύπρος στην κατηγορία 50-54, με τον Γιάννο Σάββα από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ευαγόρα Παλληκαρίδη» Πάφου και τους Πολύβιο Γρηγοριάδη και Κώστα Ριαλά από τον ΑΠΟΕΛ.

Πρόκειται για ορισμένους από τους πιο σημαντικότερους αγώνες ποδηλασίας στον κόσμο, που απευθύνονται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες. To Αλμπί πρώτη φορά φιλοξενεί τον τελικό της σειρά. Βρίσκεται στη νότια Γαλλία, 75χλμ μακριά από την Τουλούζ και 650χλμ από το Παρίσι. Έχει πληθυσμό 71.000 κατοίκων. Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 2.300 αθλητές και αθλήτριες, εκπροσωπώντας πέραν των 50 χωρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ