aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕκπληκτική η έναρξη στο Cyprus Youth International 2016

Εκπληκτική η έναρξη στο Cyprus Youth International 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, η τελετή έναρξης του Διεθνούς Τουρνουά Κ17 & YOUTH INTERNATIONAL 2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την τελετή παρακολούθησαν πλήθος επίσημων από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, αθλητών, προπονητών καθώς και αντιπρόσωποι των κύριων χορηγών της Ομοσπονδίας.

Στην αρχή της τελετής παρέλασαν όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά, κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους ενώ στη συνέχεια έγινε καλωσόρισμα των αθλητών, των προπονητών και όλων των επισήμων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευθύμιο Πολυδώρου. Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μηχαηλίδη, ενώ η τελετή έκλεισε με ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.

Με την λήξη της τελετής έναρξης, επανάρχισαν οι αγώνες.

Τους αγώνες του διεθνούς τουρνουά οι οποίοι προηγήθηκαν της τελετής έναρξης, παρακολούθησαν μαθητές από σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ζεσταίνοντας τον χώρο με τα συνθήματα τους.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον όπως εκφωνήθηκε στην τελετή έναρξης:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις του  Πανεπιστημίου Κύπρου, για την επίσημη τελετή έναρξης του  Διεθνούς Τουρνουά Κ17 & YOUTH INTERNATIONAL 2016, το οποίο άρχισε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση των τελικών την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.

Στο φετινό Διεθνές Τουρνουά  συμμετέχουν 170 αθλητές ( 75 ξένοι και 95 κύπριοι) από 13 χώρες, αριθμοί σαφώς μεγαλύτεροι από τις προηγούμενες διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, οι οποίοι μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι με σκληρή δουλεία, συνέπεια, ήθος και ταπεινότητα θα μπορέσουμε να φτάσουμε στα επίπεδα των προηγούμενων δεκαετιών με τα περίφημα τουρνουά HELVITIA που διοργάνωνε η ΚΟΜ, τα οποία ακόμη και σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια πολύ σημαντική καινοτομία του φετινού διεθνούς τουρνουά, είναι ότι στις κατηγορίες Κ11, Κ13 και Κ15 οι αγώνες διεξάγονται στην πρώτη φάση το σύστημα των ομίλων κάτι το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές για περισσότερους αγώνες και εμπειρίες.

Σήμερα και χθες το πρωί ο χώρος αυτός έσφυζε από ζωή και ενθουσιασμό των μαθητών των δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής, της Αγλαντζιάς, των Λατσιών, του Γερίου, του Καïμακλίου  και του Ιδαλίου, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην διοργάνωση και υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς που εθελοντικά ασχολούμαστε με τον αθλητισμό την υποχρέωση να δημιουργήσουμε για τους νέους ανθρώπους αυτού του πολύπαθου και  συνάμα υπέροχου τόπου, υγιείς και ανθρώπινες συνθήκες οι οποίες θα διαπνέονται από το πανανθρώπινο πνεύμα του ολυμπισμού  .

Πάγιος στόχος της ομοσπονδίας, μέσα στα πλαίσια της νέας αναπτυξιακής πολιτικής της, είναι η δραστηριοποίηση περισσοτέρων αθλητών αλλά και νέων Σωματείων Μπάτμιντον και ειδικότερα  στις  επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου.  Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει αρχίσει η εφαρμογή ενός τετραετούς πλάνου το οποίο έχει εκπονηθεί από τον σύμβουλο της ΚΟΜ κ. Μ. V. Dooremalen,  ειδικό σε αναπτυξιακά θέματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάτμιντον BWF.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω,

Τον ΚΟΑ ο οποίος είναι ο διαχρονικά ο βασικός αιμοδότης της Ομοσπονδίας,

Τους καταξιωμένους στην αγορά και την κοινωνία του τόπου μας, χορηγούς του Τουρνουά, οι οποίοι μέσα από την οικονομική στήριξη τους μας δίνουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε την ΚΟΜ τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά,

την εταιρεία PISSIS LTD η οποία διαχρονικά στηρίζει το άθλημα του Μπάτμιντον

και τους νέους χορηγούς η οποίοι πρόσφατα άρχισαν να μας στηρίζουν ευελπιστώντας ότι αυτό θα συνεχιστεί  και στο μέλλον,

την εταιρεία HELLENIC TZILALIS

την εταιρεία HELLENIC TECHNICAL ENTERPRISES (THE) LTD

την ΟΠΑΠ Κύπρου,   ,

την εταιρεία GREEN DOT και

την εταιρεία KAPNOS AIRPORT SHUTTLE

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την παραχώρηση των αθλητικών του εγκαταστάσεων,

Τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία καλύπτουν το Τουρνουά,

Τους Φίλους Δημοσιογράφους, από ένα ευρύ φάσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι θα καλύψουν το τουρνουά,

Το ΥΠ.Π.&Π. για την αγαστή συνεργασία, για προώθηση του αθλήματος του Μπάτμιντον στον τόπο μας

Την ΚΟΕ για το νέο πνεύμα στήριξης και συνεργασίας με τις αθλητικέ ομοσπονδίες, το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον

Τέλος θα ήταν παράληψη μου εάν δεν ευχαριστούσα τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία οι οποίοι αναλώνουν εθελοντικά τον περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο, σε καθημερινή βάση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας, τα αθλητικά σωματεία μέλη της ΚΟΜ, το προσωπικό της ομοσπονδίας καθώς και τους υπόλοιπους εθελοντές, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη επιτυχία του Διεθνούς Τουρνουά.

Εύχομαι σε όλους τους διαγωνιζόμενους αθλητές καλή επιτυχία!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλές Γιορτές και κάθε Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ