aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕκδηλώσεις Εορτασμού Ολυμπιακής Ημέρας

Εκδηλώσεις Εορτασμού Ολυμπιακής Ημέρας

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, τιμά και φέτος την «Ολυμπιακή Ημέρα», διοργανώνοντας για άλλη μια χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας. Οι φετινές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.30.

Από το πρωί το Ολυμπιακό Μέγαρο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους χώρους που χτυπά η καρδιά του κυπριακού αθλητισμού. Όσοι παραστούν στις εκδηλώσεις θα μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο και να δουν σημαντικά εκθέματα από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και του Κυπριακού Αθλητισμού.

Λειτουργός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα παρουσιάζει ταυτόχρονα με την ξενάγηση στο Μουσείο, το πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΚΟΕ, με αναφορές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων για ενήλικες, και 800 μέτρων για παιδιά, οι οποίοι συνδιοργανώνονται με το Σωματείο Δρο.Με.Α. Racing. Οι εγγραφές για τους αγώνες δρόμου θα αρχίσουν στις 8.30 το πρωί στο Ολυμπιακό Μέγαρο, και θα διεξαχθούν σε διαδρομή που θα περιλαμβάνει τις οδούς Αμφιπόλεως, Τάσου Μάρκου, και Αναβύσσου.

Οι αγώνες δρόμου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των «Olympic Day Runs» που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την καθιέρωση των «Olympic Day Runs», οι οποίοι κατά τα τελευταία χρόνια διεξάγονται σε περισσότερες από 150 χώρες.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης μεγάλος αριθμός Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες χρησιμοποιώντας τους υπαίθριους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, θα εγκαταστήσουν η κάθε μια το δικό της αγωνιστικό χώρο και θα προβαίνουν σε επίδειξη των αθλημάτων τους, στην παρουσία αθλητών και προπονητών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης, Γυμναστικής, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καλαθόσφαιρας, Κωπηλασίας, Μπάντμιντον, Ξιφασκίας, Πεντάθλου/Διάθλου, Πετόσφαιρας, Ποδηλασίας, Πάλης, Πυγμαχίας, Στίβου, Τάε Κβο Ντο, Χάντμπολ, Χορού και Σαΐττας. Θα παραστούν επίσης αθλητές μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας που συμμετείχαν πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μεταξύ αυτών οι Απόστολος Παρέλλης, Ανδρέας Χάσικος, Άντρη Χριστοφόρου και Μάριος Γεωργίου.

Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία στο κοινό, σε γονείς και παιδιά να γνωρίσουν πολλά αθλήματα, είτε αυτά είναι ομαδικά είτε ατομικά. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν τους αθλητές να αγωνίζονται, και να συνομιλήσουν με αυτούς και τους προπονητές τους, και να επιλέξουν κάποιο άθλημα που πιθανόν να τους εντυπωσιάσει ή τους ταιριάζει.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας θα απονεμηθεί Αναμνηστικό Δίπλωμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν o ΟΠΑΠ-Ακης η Μασκότ της ΟΠΑΠ Κύπρου, και ο Τέλης η Μασκότ της CYTA, με τις οποίες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αθληθούν, και να φωτογραφηθούν όπως επίσης και η Χαραλαμπίδης-Κρίστης με τα προϊόντα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ