aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Άρξασθαι πυρ» με τραπ…

«Άρξασθαι πυρ» με τραπ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Με τους αθλητές και τις αθλήτριες του τραπ να ανεβαίνουν πρώτοι στους βατήρες για να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» ξεκινούν σήμερα στο διεθνές σκοπευτήριο του Λονάτο, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2016.

Διακόσια επτά συνολικά «ντουφέκια» από όλη την Ευρώπη θα ριχτούν από το πρωί στη «μάχη» της Πανευρωπαϊκής διάκρισης. 92 άνδρες, 53 έφηβοι, 38 γυναίκες και 24 νεάνιδες, μεταξύ των οποίων και 7 Κύπριοι (3 άνδρες, 3 έφηβοι και μια γυναίκα).

Με την εθνική ομάδα των ανδρών αγωνίζονται οι διεθνείς μας Άδωνης Μυλωνάς, Παύλος Κουτσόφτας και Γιάννης Αηλιώτης, ενώ την εθνική μας ομάδα των εφήβων θα στελεχώσουν οι νεαροί Πέτρος Αναστασίου, Ευτύχιος Σωτηρίου και Μιχάλης Ηλία. Στο τραπ γυναικών θα μας εκπροσωπήσει η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου.

Τη ΣΚΟΚ, στην κορυφαία αυτή Ευρωπαϊκή διοργάνωση εκπροσωπεί ο Τεχνικός Διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης, ο οποίος ως μέλος του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC), έχει οριστεί Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων. Όπως μας δήλωσε, το σκοπευτήριο του Λονάτο, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ιταλία, διαθέτει 12 πεδία βολής, τα περισσότερα από τα οποία είναι μικτά, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το αγώνισμα του σκητ, όσο και για τα αγωνίσματα του τραπ και του διπλού τραπ.

(1) P. KYRITSIS
Ο τεχνικός σύμβουλος της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης, και Τεχνικός Επιθεωρητής των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής, ξεκαθάρισε τους στόχους…

Για τους στόχους της ΣΚΟΚ στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, ο κ. Κυρίτσης τους ξεχώρισε σε κάθε αγώνισμα διευκρινίζοντας ότι, στο αγώνισμα του τραπ που ξεκινά σήμερα, οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας θα είναι ικανοποιημένοι με ένα ψηλό αποτέλεσμα, από τους άνδρες ή την  γυναίκα εκπρόσωπό μας, που να είναι κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ, άσχετα αν τους χαρίσουν ή όχι μια θέση στους ημιελικούς.

Για τη συμμετοχή των εφήβων, ο συνομιλητής μας δήλωσε πως αυτή στοχεύει αποκλειστικά στην απόκτηση εμπειριών από τους νεαρούς σκοπευτές μας, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην παραπέρα ανέλιξή τους. Ότι ισχύει για τους άνδρες του τραπ, τα ίδια περίπου ισχύουν και για τους αθλητές του διπλού τραπ. Εκεί όπου η ΣΚΟΚ στοχεύει πολύ ψηλά, είναι στο αγώνισμα του σκητ και στις τρεις κατηγορίες (άνδρες, γυναίκες έφηβους).

Όπως τόνισε ο Πέτρος Κυρίτσης, στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες έχουν τα φόντα, όχι μόνο να περάσουν στους ημιτελικούς, αλλά να «κτυπήσουν» και θέση στο βάθρο ατομικά και ομαδικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ