aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΆριστες εντυπώσεις άφησαν η Κύπρος και η Ομοσπονδία Σάμπο

Άριστες εντυπώσεις άφησαν η Κύπρος και η Ομοσπονδία Σάμπο

Με άριστο βαθμό για την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο ως διοργανώτρια, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάμπο και Combat Σάμπο 2021. Οι ξένοι αναχώρησαν από τη χώρα μας έχοντας άριστες εντυπώσεις, τόσο για τη φιλοξενία, τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και προπάντων, την ασφάλεια τους εν μέσω πανδημίας.

Τα συγχαρητήρια του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, τον πρόεδρο Μάριο Ανδρέου και όλους όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, μεταβίβασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σάμπο κ. Sergey Eliseev. «Η Κύπρος απέδειξε παρά το μικρό της μέγεθος, ότι είναι μια χώρα με αθλητική παιδεία, που μπορεί να φέρνει εις πέρας μεγάλες διοργανώσεις με επιτυχία», είπε ο Ρώσος παράγοντας μιλώντας στους Κύπριους διοργανωτές.

Κατά την αναχώρηση του κ. Eliseev από την Κύπρο, επισκέφθηκε μαζί με τον Μάριο Ανδρέου τις Φοινικούδες στη Λάρνακα, εκεί όπου τον Αύγουστο θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Σάμπο, το οποίο θα φιλοξενούσε το 2020 η Κύπρος, αλλά αναβλήθηκε για το 2021.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων και Νέων, που έγιναν το διήμερο 26-27 Μαΐου, όπου η Κύπρος πήρε δύο 5ες θέσεις με Δημήτρη Καρυπίδη (-71 κιλά) και Σίμο Γκαρακλόφ (-88 κιλά), στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών/Γυναικών την Παρασκευή 28 Μαΐου και το Σάββατο 29 του μήνα, η Ρωσία σε άνδρες και γυναίκες πήρε όπως αναμενόταν την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων, ενώ στο Combat Σάμπο ήταν η Ουκρανία που πρώτευσε, με 2η τη Ρωσία.

Συνεργάτες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ). Χορηγός είναι η Uralchem Group. Οι τελικοί των δύο ημερών του Πανευρωπαϊκού Ανδρών/Γυναικών μεταδόθηκαν από τη Cytavision.

Είκοσι οκτώ χώρες έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, το οποίο ήταν το πρώτο μεγάλο διεθνές αθλητικό ραντεβού στη χώρα μας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τι είναι το σάμπο

Το σάμπο είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, 118 χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του σάμπο βρίσκεται στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU. Τον Νοέμβριο του 2018 η ΔΟΕ παραχώρησε Ολυμπιακή αναγνώριση στο άθλημα, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το σπορ, στην προσπάθεια που κάνει για συμπερίληψη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ