aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑρχή με Primetel εταιρικό δρόμο και 10.000 δρομείς

Αρχή με Primetel εταιρικό δρόμο και 10.000 δρομείς

Άρχισε χθες το αγωνιστικό σκέλος του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος κορυφώνεται και ολοκληρώνεται σήμερα.

Δέκα χιλιάδες δρομείς από 240 εταιρείες και ομάδες κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής τόσο στον Primetel εταιρικό δρόμο 5χλμ όσο και σε μια συγκεκριμένη απόσταση, σε αγώνα στην Κύπρο. Συνολικά στις έξι διαδρομές του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ θα λάβουν μέρος 16.000 δρομείς όλων των ηλικιών, ενώ από το εξωτερικό έχουν έρθει 3.000 άτομα.

Νικήτρια στον Primetel εταιρικό δρόμο 5χλμ ήταν η ομάδα της Garmin με 16:44 μέσο χρόνο των τεσσάρων πρώτων δρομέων της. Ακολούθησαν η Orbit Moving & Storage Ltd (18:13) και το Πανεπιστήμιο Κύπρο (18:57). Για μια ακόμα χρονιά την πολυπληθέστερη ομάδα είχε η Primetel. Την εκκίνηση έδωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μεταξύ των δρομέων που συμμετείχαν ήταν και η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδη.

Η Βασιλική Αναστασιάδη έδωσε την πρώτη εκκίνηση στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race όπου έλαβαν μέρος 800 παιδιά 6-16 ετών, τα οποία έτρεξαν σε 500μ, 1.000μ και 1.500μ, αναλόγως της ηλικίας (6-9, 10-13, 14-16). Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά Λεμεσού, που κέρδισε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, αφού ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ. Διοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού. Ο αγώνας στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Σήμερα ο μαραθώνιος δρόμος των 42.195 μέτρων θα εκκινήσει στις 07:30, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις για ημιμαραθώνιο (07:45), Petrolina δρόμο ενέργειας 10χλμ (08:00) και City Race 5χλμ (08:15). Οι αθλητές θα μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το Elias Beach Hotel στις 05:30 και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 06:30.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σήμερα θα είναι κλειστές και οι δυο λωρίδες του παραλιακού από τις 08:00-12:00, από τη συμβολή των φώτων τροχαίας της οδού 28ης Οκτωβρίου με την οδό Γρίβα Διγενή, ενώ αύριο θα είναι κλειστό το παραλιακό μέτωπο από την Επίχωση έως το Elias Hotel από τις 06:00-14:00. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών. Κλειστό θα είναι και το κομμάτι δυτικά της Επίχωσης, αφού η διαδρομή διαμέσου της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ κατευθύνεται στον κυκλικό κόμβο νέου λιμανιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ