aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑντίστροφη μέτρηση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού!

Αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού!

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού έρχεται το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου και ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες δρομείς από την την Κύπρο και το εξωτερικό! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου είναι εδώ και σας περιμένει για να ζήσουμε όλοι μαζί, είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές, μία ανεπανάληπτη φιέστα!

Μετράμε ήδη αντίστροφα για την πρώτη εκκίνηση! Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις των δρομικών αποστάσεων, του αθλητισμού, του fair play, του ευ ζην. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 18-19 Μαρτίου, τα βλέμματα όλης της Κύπρου είναι στραμμένα  στη Λεμεσό!

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επανέρχεται ισχυρότερο και περιμένει 15.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών, 3.000 εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, από 70 διαφορετικές χώρες!

Η εκδήλωση φέρνει κοντά ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Λεμεσού και της Κύπρου!

Σημειώνεται ότι οι αθλητές την Κυριακή μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το ParkLane στις 5:30 και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 6:30. ???????

Ο ΑΝΤ-1 θα μεταδώσει ζωντανά τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού το Σάββατο (18/3) από τις 08:40 έως 10:00 και την Κυριακή (19/3) από τις 09:15 έως τις 10:45.

Μαραθώνιος δεν σημαίνει μόνο τρέξιμο, Μαραθώνιος σημαίνει φιέστα. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τις 17:00, θα γίνει το καθιερωμένο  Pasta Party.  

Ένα Σαββατοκύριακο, έξι διαδρομές

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Με σημείο εκκίνησης το Μόλο Λεμεσού, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα με 6 διαφορετικές διαδρομές καλώντας δρομείς όλων των ηλικιών και επιδόσεων να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση του νησιού.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5 χλμ, ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε οργανωμένα σύνολα (ομάδες και εταιρείες) να  δοκιμάσουν τα όρια τους, να διασκεδάσουν, να γίνουν ένα! Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά θα ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής και θα απολαύσουν μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα μέσα από τον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 19 Μαρτίου περιλαμβάνει διαδρομές που προσελκύουν κάθε χρόνο αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τον Μαραθώνιο Δρόμο 42 χλμ,  τον Muskita Ημι-Μαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ, τον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10 χλμ και τον Ατομικό Δρόμο 5χλμ.

Κοινωνική προσφορά

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί προτεραιότητα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, αφού στόχος της διοργάνωσης είναι να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις. O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ενώ κάθε συμμετοχή σ’ αυτόν αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς οι δρομείς μέσω της εφαρμογής Give’n’ Gain έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώνουν χρήματα για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούν.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι απαραίτητες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα επηρεαζόμενα σημεία της πόλης.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα κλείσει το παραλιακό μέτωπο Λεμεσού από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου Crowne Plaza, από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι:

  • δρόμος Ασώματου προς roundabout Mymall
  • δρόμος από roundabout MyMall προς roundabout Ladies Mile
  • δρόμος από roundabout Ladies Mile προς roundabout Νέου Λιμανιού
  • δρόμος από roundabout Νέου Λιμανιού – Φραγκλίνου Ρούσβελτ – Παραλιακός
  • παραλιακό μέτωπο από κάστρο μέχρι Elias Beach Hotel.

Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από τις 06:30 μέχρι τις 13:30.

Σημειώνεται πως ο δρόμος του ΑΣΩΜΑΤΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΥ, από την έξοδο του Υδατοπάρκου Φασούρι μέχρι την Μαρίνα Λεμεσού, θα παραμείνει κλειστός προς την τροχαία κίνηση από τις 06:30 μέχρι και τις 09:30.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

https://www.limassolmarathon.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ