aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑήττητη Άρσεναλ και μνήμες από τους Invincibles: Οι απίθανες ομοιότητες 20 χρόνια μετά

Αήττητη Άρσεναλ και μνήμες από τους Invincibles: Οι απίθανες ομοιότητες 20 χρόνια μετά

Φυσικά και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τις δύο σεζόν μεταξύ τους. Πιθανώς άλλωστε, οι Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ, τη σεζόν 2003-04, να μην μπορούν να μπουν στην ίδια συζήτηση με καμία άλλη ομάδα στην εποχή της Premier Leagie, αφού το εν λόγω κατόρθωμα δεν έχει επαναληφθεί και ενδεχομένως να μη συμβεί ποτέ ξανά.

Ωστόσο, οι ομοιότητες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου της Άρσεναλ με εκείνη τη σεζόν, πριν από 20 χρόνια, είναι πράγματι εντυπωσιακές. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Πως αν υποθέσουμε ότι το ματς με την Τσέλσι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, με 20 βαθμούς, έπειτα από οκτώ αναμετρήσεις, με απολογισμό έξι νικών και δύο ισοπαλιών.

Ακριβώς το ίδιο είχε πράξει και το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ, με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Τότε, η Άρσεναλ είχε σκοράρει σε 16 περιπτώσεις και είχε δει την εστία της να παραβιάζεται σε 10 λιγότερες. Ναι, καλά αντιληφθήκατε. Πριν από την επίσκεψη των «κανονιέρηδων» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», είχαν σκοράρει 16 φορές και είχαν δεχθεί έξι γκολ, με τον Ράγια και τον Άαρον Ράμσντεϊλ κάτω από τα δοκάρια τους.

Τρίτη και… σημαντική ομοιότητα; Στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι Λονδρέζοι συναντούσαν την Τσέλσι. Μόνο που τότε την υποδέχονταν στο «Χάιμπουρι», ενώ σε αυτή την περίπτωση, έκαναν το ταξίδι προς το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Εδώ ξεκινούν και οι… διαφορές. Τότε την κέρδισαν με 2-1, τώρα απέσπασαν έναν βαθμό από την εξόρμησή τους, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στο φινάλε από τον Λεάντρο Τροσάρ.

Οι ομοιότητες λοιπόν είναι πολλές. Όσον αφορά τις διαφορές; Το γεγονός πως μετά από εννέα αγωνιστικές, το 2003-04 η Άρσεναλ ήταν μόνη, πρώτη και με δύο βαθμούς περισσότερους από όσους έχει σήμερα, τη στιγμή που τα γκολ της ήταν στο 18-7 και όχι στο 18-8.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ