aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπελλούχος στην παράταση η Μπάρτσα!

Με γκολ του Τζόρντι στο 97′ και του Νεϊμάρ στο 120+2′ (σ.σ. αμφότερα από ασίστ του Μέσι) η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σεβίλλης με 2-0 στον τελικό που έγινε στο «Βιθέντε Καλντερόν» (σ.σ. έδρα της Ατλέτικο στην Μαδρίτη) και κατέκτησε Κύπελλο Ισπανίας.

Ετσι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κλείνει τη σεζόν με νταμπλ στην Ισπανία, γεγονός που «γλυκαίνει» την πικρία για τον αποκλεισμό από το Champions League.

Το ματς είχε αρκετή ένταση με πολλούς παίκτες και των δύο ομάδων να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα, ενώ αμφότερες δεν τελείωσαν με 11άδα. Η μεν Μπάρτσα έχασε με κόκκινη τον Μασεράνο στο 36′ (για μαρκάρισμα στον Γκαμεϊρό), ή δε Σεβίλλη είδε να αποβάλλονται οι Μπανέγα στο 90+2 (με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ) και Καρίσο στο 120+2 (σ.σ. με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία)

Οσο οι Καταλανοί έπαιζαν με παίκτη περισσότερο, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, όπως και οι Ανδαλουσιάνοι, όταν πήραν τα ηνία μετά την αποχώρηση του Μασεράνο.

Στο 50′ η Σεβίλλη είχε δοκάρι με τον Μπανέγα, ενώ στο 57′ αποχώρησε ο Λουίς Σουάρες, λόγω θλάσης και φαίνεται πως ο Ουρουγουανός έχει πάθει αρκετά σοβαρή ζημιά.

Μετά την αποβολή του Μπανέγα, η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι την κατοχή και στο 97′ ΄άνοιξε το σκορ. Ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Αλμπα και εκείνος με απίθανο πλασέ από αριστερά έκανε το 1-0.

Οι Καταλανοί έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην κατάκτηση του 28ου Κυπέλλου της ιστορίας τους στο 120+2′ όταν ο Νεϊμάρ έκανε το 2-0. Και πάλι προηγήθηκε καταπληκτική μπαλιά του Μέσι στην πλάτη της άμυνας, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να την μετουσιώνει σε γκολ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ