Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΣτρούσκι: «Δεν πήγα στην Κύπρο για διακοπές – Ωρίμασα και πέτυχα με τον Άρη»

Στρούσκι: «Δεν πήγα στην Κύπρο για διακοπές – Ωρίμασα και πέτυχα με τον Άρη»

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Άρη και πλέον μετεγγραφικό απόκτημα της Ράκοβ Τσεστοχόβα, Καρόλ Στρούσκι, μίλησε για το πέρασμά του από την Κύπρο, το οποίο χαρακτήρισε καθοριστικό για την προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο Przegląd Sportowy Onet, οι εμφανίσεις του με τη φανέλα του Άρη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα της Πολωνίας από τον Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Παράλληλα, Ο 24χρονος Πολωνός διέψευσε με τον πιο εμφατικό τρόπο την κοινή αντίληψη ότι το κυπριακό πρωτάθλημα αποτελεί «καταφύγιο» για ποδοσφαιριστές στο τέλος της καριέρας τους.

Αναλυτικά:

Για την εμπειρία του στην Κύπρο:

«Ήταν μία πολύ παραγωγική περίοδος για εμένα. Δεν εξελίχθηκα μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος, επειδή γνώρισα μία διαφορετική κουλτούρα. Δεν κρύβω ότι ωρίμασα και με την ομάδα καταφέραμε να πετύχουμε σπουδαίες επιτυχίες».

Για το στερεότυπο της κυπριακής λίγκας:

«Νομίζω πως απέδειξα ότι δεν πήγα εκεί για να “εισπράξω”. Το αντίθετο. Επέλεξα να πάω γιατί μου παρουσιάστηκε ένα σαφές πλάνο εξέλιξης. Πίστεψα σε αυτό, παρότι πολλοί πιστεύουν ότι η κυπριακή λίγκα είναι για ποδοσφαιριστές στο τέλος της καριέρας τους. Έδειξα πως και ένας νεαρός μπορεί να αναπτυχθεί εκεί και να πετύχει πράγματα που παλιότερα φάνταζαν ανέφικτα».

Για τον προπονητή του στον Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι:

«Δούλεψα σκληρά υπό την καθοδήγηση του Σπιλέφσκι. Είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής, αλλά με φοβερή προσέγγιση και μεθοδολογία. Μαζί του βελτιώθηκα σημαντικά».

Για την κλήση του στην εθνική Πολωνίας:

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις μου στην Κύπρο μου άνοιξαν τον δρόμο για την πρώτη μου συμμετοχή στην εθνική ομάδα και γι’ αυτό θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Άρη».

Για τη μεταγραφή του στη Ράκοβ και τους στόχους του:

«Πιστεύω ότι, με καλές και σταθερές εμφανίσεις στο πολωνικό πρωτάθλημα, μπορεί κανείς να εδραιωθεί στην εθνική. Θα είμαι σίγουρα πιο κοντά στο ραντάρ του τεχνικού επιτελείου απ’ ό,τι αν συνέχιζα να παίζω στην Κύπρο».

Για τον καιρό στην Κύπρο:

«Αν υπάρχει κάτι που δεν θα μου λείψει… είναι ο κυπριακός καιρός. Το καλοκαίρι ήταν πραγματικά σκληρό να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι υπό τέτοιες θερμοκρασίες».

 

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ