Στην έλλειψη αποτελεσματικότητας απέδωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο την ισοπαλία 0-0 της Πάφος FC με τον ΑΠΟΕΛ στο «Στέλιος Κυριακίδης». Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη, στάθηκε στη βελτιωμένη παρουσία του δευτέρου ημιχρόνου και αναφέρθηκε στις απουσίες και στους τραυματισμούς που δυσκολεύουν τη διαχείριση των διαδοχικών αγώνων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τις απουσίες και την εικόνα της ομάδας: «Είχαμε αρκετές απουσίες, ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Δεν είχαμε άλλον έμπειρο αμυντικό πέρα από τον Μαέ. Αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά επιθετικά όχι και τόσο».
Για την αλλαγή σχηματισμού και το δεύτερο ημίχρονο: «Κατάλαβα ότι με το σχήμα που αγωνιζόμασταν δεν μπορούσαμε να αποδώσουμε, γι’ αυτό άλλαξα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχίσαμε να πιέζουμε ψηλότερα, ακόμη και από την πρώτη φάση ανάπτυξης του αντιπάλου, με τους επιθετικούς μας να πιέζουν τους κεντρικούς αμυντικούς. Έτσι, δεν τους αφήναμε χρόνο να οργανώσουν το παιχνίδι τους και τους αναγκάζαμε σε αρκετά λάθη. Πιστεύω ότι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει».
Για το αποτέλεσμα: «Αξίζαμε τη νίκη, ήμασταν καλύτεροι, όμως πρέπει να σκοράρουμε. Σε τέτοιου είδους ντέρμπι, όποιος πετυχαίνει το γκολ βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη».
Για τους τραυματισμούς και τη διαχείριση: «Είχαμε πολλούς διαφορετικούς τραυματισμούς, είμαστε πολύ άτυχοι από την αρχή της σεζόν. Δεν φάνηκε ποιος έδωσε αγώνα την Πέμπτη. Ο Νταβίντ Λουίζ είναι λογικό, στην ηλικία του και με το πόσα δίνει στην ομάδα, να νιώσει κάτι. Ο Πέπε πάτησε το πόδι και ένιωσε κάτι. Είναι πρόβλημα οι τραυματισμοί. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε με δύναμη, πάθος και ταχύτητα. Πρέπει να διαχειριστούμε τα παιχνίδια και τους ποδοσφαιριστές».
Για την αποτελεσματικότητα και τις νίκες στην έδρα της Πάφου: «Δεν είμαστε αποτελεσματικοί για ακόμη μία φορά. Στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια ελέγξαμε τον αγώνα, αξίζαμε τη νίκη και κάναμε αρκετά πράγματα για να κερδίσουμε, όμως πρέπει να σκοράρουμε.
Είναι κάτι πάνω στο οποίο συνεχίζω να δουλεύω καθημερινά. Σήμερα είχαμε τρεις περιπτώσεις στις οποίες βρεθήκαμε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες, τότε θα έπρεπε να προβληματιστώ και να βρω τρόπους ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί.
Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ότι δεν δημιουργούμε ευκαιρίες. Όταν έχεις τουλάχιστον τρία τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, πρέπει να σκοράρεις τουλάχιστον μία φορά.
Περιμένω να έρθουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε και στην έδρα μας, όμως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Είμαστε εκεί, εκτός έδρας παίρνουμε νίκες και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσουμε ξανά μία νίκη και στο γήπεδό μας».














